MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 21. 06. 2015.

Obilježen Dan antifašističke borbe

Nikola Opačić drži govor pred spomenikom Crvenoj armijiNikola Opačić drži govor pred spomenikom Crvenoj armiji(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U nedjelju, 21. VI. 2015. godine, u Belom Manastiru obilježen je Dan antifašističke borbe polaganjem vijenaca i cvijeća na spomenik poginulim partizanima i na biste narodnih heroja Jovana Lazića, Sare Bertić i Ernea Kiša na Partizanskom groblju te na spomenik Crvenoj armiji na Trgu slobode. Vijence su položili gradonačelnik Ivan Doboš i njegovi pomoćnici uime Grada Belog Manastira, Udruga antifašističkih boraca i antifašista (UABA) Beli Manastir, SDP te Društvo baranjsko-ruskog prijateljstva.

Okupljenim malobrojnim građanima na groblju se kratkim govorom obratio Nikola Opačić, predsjednik UABA, a na Trgu slobode opet Nikola Opačić i gradonačelnik Ivan Doboš. U govorima je istaknuta važnost antifašističke borbe, započete 1941. godine, i pobjede nad fašizmom, ostvarene prije 70 godina, te potreba da se sačuvaju tekovine nastale na temeljima te borbe.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok