MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 16. 06. 2015.

Inicijalni sastanak lokalne stručne platforme

Lokalna stručna platformaLokalna stručna platformaOsječki Centar za mir i ljudska prava organizirao je 16. VI. 2015. godine u Maloj vijećnici Grada Belog Manastira inicijalni sastanak lokalne stručne platforme za Grad Beli Manastir kao nastavak treninga pod nazivom "Monitoring politikā povezanih s dobrim upravljanjem i antidiskriminacijom", održanog proteklog mjeseca u Zagrebu u sklopu dvogodišnjeg projekta "Civilno društvo za odgovorno upravljanje" (vidjeti ovdje).

Sastanku su prisustvovali predstavnici Centra za mir: Ljiljana Božić-Krstanović (voditeljica projekta), Miren Špek (koordinator za OBŽ) i Una Josipović (projektna asistentica), kao i članovi platforme u Belom Manastiru: Ana Jeličić ("Oaza"), Erika Jasnić (P.G.D.I.), Duško Kostić (Udruga romskog prijateljstva Luna), Mirela Kotromanović (predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Belog Manastira) i Bojana Tešić (Baranjska razvojna agencija Grada Belog Manastira).

Na inicijalnom sastanku Centar za mir kao uvodničar predstavio je sve članove lokalne stručne platforme s osnovnim zadacima i svrhom takvih platformi, a to su:

  • predlaganje koraka i mjera za implementaciju načela dobrog upravljanja i antidiskriminacije na lokalnoj razini;
  • razvoj međusektorskog partnerstva i unapređenje implementacije načela dobrog upravljanja i antidiskriminacije;
  • punktovi koji služe građanima u problemima koji se tiču antidiskriminacije i dobrog upravljanja;
  • promotori načela dobrog upravljanja i antidiskriminacije;
  • najmanje šest sastanaka za vrijeme implementacijskog razdoblja provedbe projekta;
  • na sastancima će se identificirati pojedini problemi u sredini u kojoj djeluje platforma, a članovi će predložiti korake / mjere za rješavanje problema;
  • lokalna stručna platforma može donijeti akcijski plan rješavanja pojedinog problema.

Sastanak je nastavljen razmjenom informacija s treninga u Zagrebu i kratkim uvodom u planirane projektne aktivnosti lokalne stručne platforme koje slijede u narednom periodu, o čemu će vas ova web-stranica i dalje informirati.

(Opširnije: Centar za mir i Baranja.hr)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok