MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 29. 05. 2015.

Trening u Zagrebu za JLS i OCD

Trening s nizozemskim predavačimaTrening s nizozemskim predavačimaOsječki Centar za mir i ljudska prava, u suradnji s Informativno-pravnim centrom iz Slavonskog Broda i Srpskim demokratskim forumom iz Zagreba te s nizozemskim partnerima udrugom PAX iz Utrechta i Haškom akademijom za lokalnu upravu, organizirao je trening na temu "Monitoring politikā povezanih s dobrim upravljanjem i antidiskriminacijom". Taj trening, koji je održan od 25. do 29. V. 2015. godine u zagrebačkom Hotelu Panorama, integralni je dio dvogodišnjeg projekta "Civilno društvo za odgovorno upravljanje", koji se financira sredstvima Europske Unije.

Erika Jasnić i Ana JeličićErika Jasnić i Ana JeličićCilj treninga bio je osnažiti kapacitete lokalnih organizacija civilnog društva koje se bave zaštitom prava i interesa ranjivih skupina i ljudskih prava za monitoring i izvještavanje o provedbi politika povezanih s dobrim upravljanjem i antidiskriminacijom, kao i osnažiti međusektorsko partnerstvo uspostavom lokalnih stručnih platformi organizacija civilnog društva, lokalne uprave i javnih institucija.

Ana Jeličić aktivno učestvuje u radu treningaAna Jeličić aktivno učestvuje u radu treningaTreningu je prisustvovalo 30-ak predstavnika jedinica lokalne uprave (JLS) i organizacija civilnog društva (OCD) iz tri slavonsko-baranjske županije. Među njima bile su i Ana Jeličić iz Mirovne grupe Oaza, Erika Jasnić ispred P.G.D.I-ja i Bojana Tešić iz Baranjske razvojne agencije Grada Belog Manastira. Trening su držali predavači iz Nizozemske: Dion van den Berg, Lars Burema i Gregor Niessen.

Prema tvrdnji "Oazine" predstavnice, trening je bio iscrpan, zanimljiv i kvalitetan te će sudionicima biti dobro iskustvo za njihov dalji rad na spomenutom polju. Date su i smjernice za uspostavu međusektorskih lokalnih stručnih platformi na temu manjina, mladih, invalida i nasilja u obitelji, čiji rezultati trebaju biti evaluirani za godinu dana, kad će se ova skupina ponovno naći zajedno i do kad im valja primijeniti naučeno. Sudionici treninga su, pored naučenog, stekli nova prijateljstva i poznanstva, koja će sigurno dugoročno koristiti kako udrugama, tako i lokalnim zajednicama iz koje dolaze.

(Opširnije: slavonski.hr)

Pročitano 1268 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok