MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 15. 06. 2015.

Rad "Oazine" medicinske sestre (VI/2015)

Bojana VujatovićBojana VujatovićPonedjeljak, 15. VI. 2015. godine, za medicinsku sestru Bojanu Vujatović bio je posljednji radni dan u "Oazi", gdje je radila od 16. XII. 2014. godine kroz projekt "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba Grada Belog Manastira", pružajući "Oazinim" starijim korisnicima savjetodavnu zdravstvenu pomoć u kući.

U ovim za nezaposlene osobe teškim vremenima Bojana je imala sreću da nađe novi, istina sezonski posao i to u turističkoj ambulanti u gradu Krku, gdje će raditi tri mjeseca, počevši već od 16. lipnja.

U mjesecu lipnju Bojana je imala ukupno 58 obilazaka. Pri svim obilascima korisnicima bi izmjerila krvni tlak, a šećer u krvi mjerila je osam puta (dva puta jednoj korisnici s njezinim materijalom). S toplijim danima korisnici su joj se počeli žaliti na svakojake tegobe (vrtoglavicu, slabost, umor…), koje nastaju zbog promjene vremena. Posavjetovala ih je da se više i češće odmaraju, da uzimaju više tekućine, da ne izlaze na jako sunce i da se laganije oblače. Jedna korisnica žalila joj se da se jako znoji te se uplašila da joj nije nešto, a ona je – kao većina starijih osoba – na sebi imala čitav – ormar garderobe.

Posljednjeg tjedna obilaženja Bojana je obavijestila sve korisnike da prestaje raditi, a nekoliko baka se čak i rasplakalo jer, nažalost, slabo tko ih obilazi (ili nemaju nikoga svoga ili ih njihovi ne stignu obići), a odsad će im još jedna osoba manje pokucati na vrata.

Uz svoju posljednju listu obilazaka i posljednji, ovaj puta polumjesečni izvještaj o radu, Bojana je dopisala i zahvalu Mirovnoj grupi Oaza: "Bilo mi je zadovoljstvo raditi s vama i hvala vam što ste mi pružili ovakvu priliku. Hvala vam na razumijevanju te podršci. Ovo iskustvo dobro će mi doći u daljnjem životu i radu te vjerujem da ću imati više obzira za starije osobe jer nisam imala uvid kako je to kad je netko sam u starosti. Hvala vam još jednom."

Pročitano 1006 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok