MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 30. 12. 2014.

Sitni popravci i zdravstvena pomoć

Robert Dvornić i Bojana Vujatović u obilasku korisnicaRobert Dvornić i Bojana Vujatović u obilasku korisnica(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Mirovna grupa Oaza, u okviru svog novog socijalnog projekta o prevenciji socijalne isključenosti starih osoba u Gradu Belom Manastiru, pruža dvije socijalne usluge: sitne popravke i radove u kući (ili stanu) te savjetodavnu zdravstvenu pomoći u kući. U tu svrhu u radni odnos su, na određeno vrijeme, primljeni elektrotehničar Robert Dvornić (kao gerontomajstor) i medicinska sestra Bojana Vujatović, oboje iz Belog Manastira.

Oni će – počevši od 16. XII. 2014. godine – šest mjeseci obavljati svoje dužnosti, obilazeći 40 osoba starije dobi na području Grada Belog Manastira. Njihov rad jednom polovinom financirat će se iz spomenutog projekta, a drugom iz javnih radova.

Robert Dvornić već je ranije radio kao "Oazin" gerontomajstor i poznaje dosta starih osoba koje su mu "zapale" u dužnost, dok se mlada medicinska sestra Bojana Vujatović tek upoznaje sa svojom klijentelom. Kako je već odradila obavezni jednogodišnji staž u Kliničkom bolničkom centru Osijek, iskustva joj ne manjka pa će se sigurno lako uklopiti u ovu vrstu rada na terenu.

Oboje su s "Oazinim" aktivisticama već obišli tridesetak korisnika i načinili raspored dolazaka, koji se uklapa u dnevni raspored starih osoba. Raspored će dopuniti s još nekoliko korisnika, za čiji će odabir dobro poslužiti i provedena anketa o potrebama starijih, koja se privodi kraju. Stare osobe raduju se njihovom dolasku, kao i besplatnim uslugama koje će im pružati u narednom razdoblju.

Pročitano 1073 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok