MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 21. 04. 2015.

Održana javna tribina u osječkom MUH-u

Sprječavanje zlouporaba ugovora o uzdržavanjuSprječavanje zlouporaba ugovora o uzdržavanju(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 21. IV. 2015. godine, s početkom u 17 sati, u prostorijama Matice umirovljenika Hrvatske – Udruga Osijek u Reisnerovoj ulici održana je javna tribina o sprječavanju zlouporaba ugovora o dosmrtnom / doživotnom uzdržavanju starijih osoba. Tribinu su organizirali Mirovna grupa Oaza i osječki Centar za mir, nenasilje i ljudska prava u suradnji s Maticom umirovljenika. Na tribini je bilo tridesetak zainteresiranih osoba.

Prvo ih je "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić upoznala s radom i socijalnim programom Mirovne grupe Oaza. U nastavku je Ljiljana Božić-Krstanović predstavila Centar za mir, nenasilje i ljudska prava i njegov rad u zajednici. Potom je pravna savjetnica Marija Milčić predočila prednosti i mane i doživotnog i dosmrtnog uzdržavanja. Kod doživotnog uzdržavanja prijenos vlasništva (najčešće nekretnina) stupa na snagu u trenutku smrti primatelja uzdržavanja. U slučaju dosmrtnog uzdržavanja prijenos vlasništva stupa na snagu odmah nakon potpisivanja ugovora. Praksa pokazuje da se ugovor o dosmrtnom uzdržavanju češće zloupotrebljava od ugovora o doživotnom uzdržavanju.

Javna tribina je organizirana u sklopu projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Pročitano 1024 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok