MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 19. 04. 2015.

Banovim brdom od Bazena do Popovca

Pješačenje i otkrivanje baranjskih prirodnih ljepotaPješačenje i otkrivanje baranjskih prirodnih ljepota(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

U nedjelju, 19. IV. 2015. godine i u organizaciji udruge "Skok-klub – športska rekreacija i ples", a u suradnji s popovačkom Udrugom "Maska", organizirano je povodom Dana planeta Zemlje pješačenje pod imenom "Prehodajmo ♥ Baranje 2015." po Banovom brdu. Polazak je bio zakazan u 9:30 sati ispred belomanastirskog SRC-a Bazeni. Odazvalo se 40-ak zainteresiranih, među kojima su bile "Oazine" volonterke, aktivistice i članice: Dora Fabijan, Stela Fabijan, Sanela Stanojević, Snežana Kapular i Stela Stanojević.

Plan je bio sljedeći: 11:00 sati – prvo stajalište, Beljski vidikovac,12:00 – drugo stajalište, TV-toranj, 13:00 – cilj: popovačka Zlatna dolina – zajedničko druženje i zabavne igre. Šetnja je započela i svi su pošli punom snagom. U početku je sve išlo glatko, nešto više napora moralo se uložiti u uzbrdice, ali većih problema nije bilo. Stigavši do prvog stajališta, uslijedio je mali predah i svi su se odmah bacili na sendviče i slikanje. Pogled je bio predivan, zaista nešto neopisivo.

Potom se krenulo dalje prema cilju. Cijelim putem vladalo je dobro raspoloženje, a šetače su pratili i njihovi hrabri "peseki" (Baranjci bi rekli: "kerovi"), koje su poveli sobom. Šetače je i vrijeme poslužilo, bilo je ugodno uz lagani povjetarac, za koji se može reći da im je bio "vjetar u leđa". Nakon 3-4 sata pješačenja stigli su na kraj puta, do zacrtanog cilja - Popovca.

Vesela i razdragana družinaVesela i razdragana družinaTreba naglasiti da putem nitko nije odustao i da su svi hrabro izgurali do samoga kraja. To je još jedna potvrda da je u ugodnom društvu i dobrom raspoloženju sve lakše pa tako i pješačenje dugo otprilike 15 km. "Oazina" zaposlenica Sanela Stanojević ne krije zadovoljstvo:

- Na kraju puta našem oduševljenju nije bilo kraja. Prije svega zato što smo iznenadili sami sebe i što smo sve izdržali i to bez muke, a ponajviše zbog baranjskih prirodnih ljepota, koje se isplatilo vidjeti i još jednom se podsjetiti kako je naša Baranja očaravajuće predivna. Nadamo se da će takvih organiziranih šetnji u budućnosti biti još više, na kojima ćemo se svi ponovno družiti i stvarati krasne uspomene.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok