MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 09. 12. 2014.

Mirovna nagrada pastoru C. R. Fowleu

Judith Halliday, C.R.Fowle i Nena ArvajJudith Halliday, C.R.Fowle i Nena Arvaj

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Osječki Centar za mir, nenasilje i ljudska prava organizirao je u utorak, 9. XII. 2014. godine, šestu godinu zaredom svečanu dodjelu nagrade i priznanja "Krunoslav Sukić". Dodjela je ove godine održana u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta. Nagrade za svoj rad na polju promicanja mirotvorstva i ljudskih prava dobili su: Clive Richard Fowle (Velika Britanija), Staša Zajović (Beograd) i Bojan Glavašević (Zagreb), dok su priznanja dobili OŠ "Eugen Kumičić" iz Rijeke, Dino Telećan i Ana Kvesić (opširnije vidjeti ovdje).

Sama ceremonija dodjele bila je svečana i dirljiva, uz pozdravne riječi Katarine Kruhonja iz Centra za mir i čestitke osječkog gradonačelnika Ivana Vrkića, kao i uz muzičke izvedbe violinista Kirila Naumova, pijanistice Jagode Cvetičanin i solista HNK-a Slobodana Cvetičanina.

Za Anu Jeličić, predstavnicu Mirovne grupe Oaza, to je bio poseban događaj, budući da je uz jednoga od nagrađenih, pastor C. R. Fowlea, veže dugogodišnje poznanstvo i prijateljstvo. Naime, spomenuti pastor metodističke crkve iz Velike Britanije bio je jedan od prvih donatora "Oaze", a njegove seminare pomirenja i oprosta, koji su se provodili preko projekta "Dodir nade", pohađalo je nekoliko članica "Oaze", kojima je to u postratnom periodu puno pomoglo u daljem radu, osobnom razvoju i životu općenito. Zbog toga neizmjernog iskustva i poštovanja prema njegovom radu, C. R. Fowle dobio je i Aninu svesrdnu preporuku za nagradu. Radost i čestitke povodom tog događaja dijele i ostale članice "Oaze", koje smatraju da je nagrada došla u prave ruke.

Pročitano 1270 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok