MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 09. 12. 2014.

Dodijeljene nagrade "Krunoslav Sukić" za 2014.

S dodjele mirovnih nagradaS dodjele mirovnih nagrada(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 9. XII. 2014. godine, u svečanom foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku održana je šesta dodjela nagrada i priznanja "Krunoslav Sukić" za 2014. godinu. Nagradu "Krunoslav Sukić" ove su godine dobili Clive Richard Fowle, Staša Zajović te Bojan Glavašević.

Priznanje "Krunoslav Sukić" za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava u lokalnoj zajednici dobili su učenici i nastavnici OŠ "Eugen Kumičić" iz Rijeke. Priznanje "Krunoslav Sukić" za knjigu godine 2013/2014, koja pridonosi razumijevanju mirotvorstva, nenasilja i kulture ljudskih prava, dobio je DinoTelećan za roman "Dezerter", a Posebno priznanje dodijeljeno je AniKvesić za doprinos izgradnji mira i videodokumentiranje mirovnog aktivizma.

U obrazloženju svoje odluke Odbor Nagrade navodi da se nagrade dodjeljuju:

Cliveu Richardu Fowleu, pastoru iz Velike Britanije – za njegov dvadesetogodišnji rad i hod uz ljude i zajednice povrijeđene ratom u istočnoj Hrvatskoj;

Staši Zajović ("Žene u crnom", Beograd) – za njihov dugogodišnji, javni, dosljedan i prepoznatljiv antiratni i mirotvorni angažman, u kojem svojim primjerom pokazuju, utiru i vode nas putem izlaska iz spirale nasilja koja se u našim zemljama reciklira vjekovima;

Bojanu Glavaševiću – za dosljednost življenja stava "ne mrzim, ali mi je stalo". Djelovanje Bojana Glavaševića iz tog stava pridonosi uvažavanju stradanja žrtava, ali bez manipulacija, te oslobađa od zatvorenosti u krug nacionalne mitologije, koja onemogućuje da ljudi, zajednica pa čak i poslijeratna generacija živi dalje; taj stav može postati zajedničko tlo i polazište za dijalog, dogovor i suradnju na onim pitanjima koja danas potresaju hrvatsko društvo.

(Izvor: Zaklada Slagalica;
opširnije: ovdje i ovdje)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok