MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 15. 11. 2014.

Uspješna Noć kazališta u Belom Manastiru

'Smiješna bajka' Gradskog kazališta Beli Manastir'Smiješna bajka' Gradskog kazališta Beli ManastirU već šestom izdanju, Europska noć kazališta i ove je godine održana u Belom Manastiru. Gradsko kazalište Beli Manastir ponudilo je svome gradu dvije predstave i predstavljanje vjerojatno najmanje knjige na svijetu na standardnom formatu autora Stipe Benaka iz Branjinog Vrha. Ove godine u Hrvatskoj su, u subotu (15. XI.), u Noći kazališta sudjelovale 94 institucije sa 147 izvedbi i više od 70 popratnih programa.

Pod sloganom "Nisu izbori, a svi se trgaju za stolicu!" predstave su se izvodile u 43 hrvatska grada. Glavni organizator i koordinator manifestacije za cijelu Hrvatsku je Dječje kazališta Dubrava Narodnog sveučilišta Dubrava, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport i Turističke zajednice Grada Zagreba.

Monodrama Dragana Tešića, Draft teatar TuzlaMonodrama Dragana Tešića, Draft teatar TuzlaU Belom Manastiru program je započeo u 16 sati premijerom predstave za djecu "Smiješna bajka" autora Toda Nikoletića, u kojoj glume Vedrana Katalinić, Ana Golubić, Luka Đurin, Lea Vadas, Katarina Štih, Klea Posavac i Nikolina Mihajlović, a režiju potpisuje Daniela Taslidžić Herman. Nakon predstave najmlađi posjetitelji mogli su se družiti s glumcima uz čaj i grickalice te ih pitati sve što ih zanima o kazalištu i glumi.

Već u 17:30 sati Stipo Benak Šemenjata predstavio je svoju minijaturnu knjigu pjesama "Putokaz za Baranju", a nakon promocije ljubitelji dobrog humora u 19 sati mogli su uživati u komediji / monodrami Dragana Tešića iz Draft teatra Tuzla "S čime, s kime u EU?". Svi programi bili su besplatni za sve posjetitelje.

Pročitano 1359 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok