MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 20. 09. 2014.

"Panona-fest" u Erdutu

Modna revija 'Panona'Modna revija 'Panona' 

(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje, ovdje i ovdje)

Osječka Udruga za kreativni razvoj "Slap" organizirala je u petak i subotu, 19. i 20. IX. 2014. godine, "Panona-fest 2014" s bogatim programom. O edukativno-kreativnoj radionici "Panona – kreativni inkubator 2014" već smo objavili članak ovdje pa nam preostaje da opišemo i subotnja događanja, na kojima je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Za subotu je bilo predviđeno da zainteresirani građani prijepodne kanuima, biciklima i pješice krenu iz Osijeka te da preko Aljmaša poslijepodne stignu u Erdut. Sudionicima su bile osigurane majice, ručak, osvježenje na rutama i povratak kući autobusom iz Erduta. Planovi se nisu u potpunosti ostvarili jer je vožnja kanuima zabranjena zbog visokog vodostaja Drave, a ni vrijeme – koje je stalno prijetilo kišom – nije išlo na ruku ostalim učesnicima. Ipak, u Erdut je stigla ekipa upornih pješaka i biciklista.

Bubnjarska skupina "RitmOS" iz OsijekaBubnjarska skupina "RitmOS" iz OsijekaUčesnike je u Erdutu, u predvečernjim satima, čekao tulum na otvorenom: modna revija "Panona", izrada i paljenje slamnatih skulptura te muzički program, u kome je nastupila osječka bubnjarska skupina "RitmOS", koja kontinuirano djeluje od 2008. godine, a čiji su članovi zaljubljenici ritma i zvuka afričkog bubnja djembe-a. Muzički program i stil te grupe najbolje se može opisati kao "European Djembe Sound". Grupa ne slijedi nikakve tradicijske obrasce te sustavno radi na stvaranju autentičnog programa, o kojem se brine voditelj skupine Eldar Ibrahimović, ujedno autor kompozicija i cijelog programa.

Slamnate skulpture prvo se prave, a onda paleSlamnate skulpture prvo se prave, a onda paleSlamnate skulpture izrađivali su članovi osječke udruge "Slama", a na modnoj reviji predstavljeni su modeli Mire Anić, predsjednice belišćanske Udruge djece i mladih s poteškoćama u razvoju "Zvono", Helene Čalić iz Bjelovara i Andrijane Subotić Pjajčik, modne dizajnerice iz Zagreba, vlasnice brenda "Etna Maar", dok su se u ulogama manekenki ovaj put našle "obične" žene.

 

Pročitano 1788 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok