MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 09. 09. 2014.

Iskažite interes za državnom imovinom!

Interes se može iskazati i za belomanastirsku 'Kasarnu'Interes se može iskazati i za belomanastirsku 'Kasarnu'Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) pokreće savjetovanje sa zainteresiranom javnošću i istu poziva da se obrati putem mail-adrese projekti100@duudi.hr s prijedlozima, mišljenjima i idejama te iskazom interesa za nekretnine u državnom vlasništvu.

Riječ je o sto nekretnina koje obuhvaćaju okvirno 20 milijuna kvadratnih metara površine, od neizgrađenog do izgrađenog građevnog zemljišta te objekata. Nekretnine pokrivaju prostore u svakoj županiji Republike Hrvatske, a većinom je riječ o bivšim vojnim nekretninama.

Iz sto ponuđenih nekretnina možemo kao vrlo interesantne izdvojiti vile koje se nalaze u Lovranu, Opatiji, Dubrovniku i na Plitvicama (vila Izvor), bivšu političku školu u Kumrovcu, Muzil u Puli, Hotel Iž u Zadru, Češku vilu na Visu, Duilovo u Splitu, Kovčanje na Malom Lošinju, Željezaru Sisak, Goli otok, rezidencijalni objekt u Zagrebu, dana-centar Deanovec i Vjesnik u Zagrebu. Popis nekretnina.

Cilj je nekretnine staviti u funkciju, imovina Republike Hrvatske mora i može biti u službi gospodarskog rasta, treba biti pokretač razvoja jedinica lokalne i područne samouprave, ujedno i prilika za inovatore i poduzetnike, investitore, županije, općine, za sve one s vizijom i idejom.

Svi zainteresirani mogu iskazati interes, dati ideju i prijedloge na navedenu mail-adresu popunjavanjem obrasca. Prijedloge i iskaze interesa na mail-adresu možete slati do 15. rujna 2014, nakon navedenog datuma pregledat će se pristigli prijedlozi te će se ići u postupak organiziranja javnih natječaja za davanje u zakup, najam, prodaju, itd., a prema Zakonu o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske.

Treba istaknuti kako će realizacija akcije "Projekti 100" pridonijeti razvoju gospodarstva lokalnih područja na teritoriju Republike Hrvatske te boljoj kvaliteti života lokalnog stanovništva. Navedene nekretnine su veliki potencijal za investicije i ostvarivanje ekonomskog rasta, a pružaju se brojne mogućnosti jer su ponuđene nekretnine potencijal za daljnji razvoj općine, grada ili županije u kojoj se nekretnina nalazi.

U priloženoj tablici nalazi se popis svih nekretnina s površinom, lokacijom, kao i kratkim opisom nekretnine. Trenutna namjena istih određena je prostornim planom jedinica lokalne samouprave.

Obrazac za iskaz interesa/ideja/mišljenja. Popis nekretnina.

Pročitano 1320 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok