MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 02. 05. 2014.

50 godina Gimnazije Beli Manastir

Domjenak u Gimnaziji povodom 50. godina postojanjaDomjenak u Gimnaziji povodom 50. godina postojanja(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

Prigodnom svečanošću u petak, 2. V. 2014. godine, u belomanastirskoj kinodvorani obilježena je 50. obljetnica Gimnazije Beli Manastir. Kako je istaknuo ravnatelj Veljko Frank, prva generacija učenika tu je obrazovnu ustanovu upisala i završila školske godine 1963/64, kad je ravnatelj bio pokojni prof. Antun Bubalović.

- O njemu govorim s posebnim pijetetom. Bio je primjer i uzor mnogima – rekao je Frank.

Reformom školstva Gimnazija je izgubila pravni status, a s radom je nastavila tijekom Domovinskog rata, kada su baranjski učenici bili rasuti diljem Hrvatske i Mađarske, dok je srednja škola djelovala u mađarskom gradu Mohaču. Za ''povratak'' Gimnazije mnogo je učinio pokojni prof. Vlado Jalšovec, koji je bio njezin ravnatelj sve do iznenadne smrti 2002. godine, kada ''palicu'' preuzima Frank.

Od osnutka do današnjih dana belomanastirsku je Gimnaziju polazilo 3.500 učenika, dok ih je ove školske godine prvi razred upisalo 32. Frank je podsjetio i na brojne postignute uspjehe belomanastirskih gimnazijalaca na različitim regionalnim, državnim pa čak i svjetskim učeničkim smotrama, odnosno natjecanjima.

Na obilježavanju obljetnice bili su župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić, gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš sa suradnicima, predsjednica Gradskog vijeća Jadranka Sabljak te brojni predstavnici vjerskog, obrazovnog, društvenog i gospodarskog života Baranje. Među uzvanicima bili su i učenici prve generacije.

(Ivica Getto, "Glas Slavonije")

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok