MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 04. 01. 2014.

Šesnaesta Grabovačka kobasijada

Tročlana ocjenjivačka komisijaTročlana ocjenjivačka komisijaU subotu, 4. I. 2014. godine, u Vatrogasnom domu u Grabovcu održana je tradicionalna, 16. po redu Grabovačka kobasijada, na kojoj su sudjelovala 23 učesnika iz Belog Manastira, Grabovca, Kneževih Vinograda i Osijeka i koju je kao glavni organizator organizirao Marijan Dušić – Bukal.

Iako je uobičajeno da se Kobasijada održava na blagdan Tri kralja, ove godine održana je dva dana ranije.

Tročlana komisija ocjenjivala je ukus, strukturu, izgled i odimljenost kobasica, a najviše bodova dobila je kobasica Zdenka Jumića iz osječke Braniteljske zadruge (BZ) "Donji grad".

Uzorci kobasicaUzorci kobasica

Drugo mjesto osvojio je Ivica Huzanić, a treći je bio Robert Flačer, obojica iz Osijeka.

Kao i svake godine, organizatori su sve uzorke prokuhali u jednom kotlu, nakon čega su ih, uz senf, pogačice i svježi domaći kruh, poslužili svim gostima. Uz ukusne salenjake i baranjsko vino, goste su do kasnih večernjih sati zabavljali "Grabovački tamburaši".

(Tekst i foto: Zita Vilić)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok