MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 20. 12. 2013.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (XI/2013)

Gerontodomaćice, uz pomoć u kući, ...Gerontodomaćice, uz pomoć u kući, ...I u toku mjeseca studenog 2013. godine gerontodomaćice Mirovne grupe Oaza obilazile su stare osobe u Gradu Belom Manastiru, pružajući im socijalnu uslugu pomoć u kući, a u okviru trogodišnjeg programa "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira".

Sastanci "Oazinog" gerontotima održavani su svake srijede, a na posljednjem u mjesecu bila je prisutna i patronažna sestra iz Doma zdravlja Beli Manastir. Zaposlene su i dvije nove gerontodomaćice pa ih je ukupno bilo šest, a odradile su 343 obilaska starih osoba. U novembru su gerontodomaćice ponovo obilazile korisnike u Branjinom Vrhu pa je ukupan broj korisnika iznosio 46 (od toga 42 žene i 4 muškarca).

...u domove starih osoba unose i radost...u domove starih osoba unose i radostPoslovi gerontodomaćica
Kao i prethodnih mjeseci, gerontodomaćice su u domovima naših korisnika odradile mnoštvo raznolikih poslova, koje ovaj put nećemo nabrajati i specificirati, već ćemo gerontodomaćicama zahvaliti što su time mnogo pomogle osobama kojima je takva pomoć potrebna.

"Oazin" vešeraj i šnajderaj
U "Oazinom" vešeraju oprano je 14 mašina rublja za sedam osoba, a u "Oazinoj" radionici krpanja i šivanja šest puta se šivalo za četiri stare osobe raznih odjevnih predmeta: krpanje deka i opšivanje, prekrajanje zavjesa, prepravljanje kapuljače, proširivanje i produžavanje tunike, sužavanje i skraćivanje košulje itd.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok