MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 28. 09. 2013.

Prvenstvo Hrvatske u sastavljanju zagonetaka

Slavko Bovan, Pero Galogaža i Boris NazanskySlavko Bovan, Pero Galogaža i Boris NazanskyU subotu, 28. IX. 2013. godine, prvog dana 29. SOZAH-a, održano je Prvenstvo Hrvatske u sastavljanju zagonetaka. Trebalo je sastaviti: (1) križaljku 10 x 9 polja sa zadanom sintagmom Gradski vrt u petom redu; (2) štit 5 x 7 sa zadanim pojmom Valpovo, koji se mogao uvrstiti na bilo koju poziciju, (3) potiraljku s konačnim rješenjem Mursa; (4) premetaljku na postavku trener Nogometnog kluba "Osijek" Davor Rupnik te (5) klasični rebus od naziva barem dvije životinje s popisa: lija, lisica, košuta, jelen, srna, lane, jež, kuna, vepar, jazavac, dabar, nerast. Zadaci se mogu vidjeti ovdje.

U takmičenju je učesvovalo 25 takmičara, a najbolje plasirani bili su: Pero Galogaža iz Rijeke (23,5), Boris Nazansky iz Zagreba (23,2), Slavko Bovan iz Kikinde (21,9), Adnan Spahić iz Tuzle (21,5) i Nedjeljko Nedić iz Ugljare kod Orašja (19,8). Kompletni pojedinačni i ekipni rezultati mogu se vidjeti ovdje.

Zadatke je smislio Stjepan Varaždinac iz Orahovice, a svaki je donosio maksimalno 5 bodova. Članovi žirija bili su Stjepan Horvat iz Bjelovara, Stjepan Najman iz Valpova i Josip Dubrović iz Osijeka. Oni su pojedinačno ocjenjivali svaki sastav, a onda se izračunavala prosječna ocjena pa je bilo moguće osvojiti najviše 25 bodova. U slučaju istog broja bodova prednost je dobivao onaj takmičar koji je prije predao svoje sastave.

(Fotografija posuđena s web-stranice VAZAK-a)

Pročitano 1837 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok