MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 21. 09. 2013.

Festival kazališnog stvaralaštva: "Sveta Tea"

Zoran Ivanić (Otac), Boris Košar (Benjamin), Meri Avdić (Majka) i Stiv Stipić (Djed)Zoran Ivanić (Otac), Boris Košar (Benjamin), Meri Avdić (Majka) i Stiv Stipić (Djed)(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U belomanastirskoj kinodvorani, u subotu, 21. IX. 2013. godine, a u sklopu četvrtog Festivala kazališnog stvaralaštva, udruga građana "Scena Sisak" izvela je predstavu "Sveta Tea", američkog autora D. T. Arcierija, u režiji Tihomira Kosića. To je priča "o obiteljskim tajnama, o njihovim uzrocima i posljedicama, priča o odrastanju i sazrijevanju jednog mladića i njegovom suočavanju sa životnom istinom da ništa nije onako kao što izgleda, ali je to istovremeno i dirljiva priča o praštanju.

Benjamin odrasta u pomalo čudnoj obitelji iskrivljenih odnosa. Opterećen je majkom, frustriran ocem, a najbliskiji s djedom. Majka je nezadovoljna, zarobljena u kuhinji, očekuje nasljedstvo kao rješenje problema. Otac sanjar, opsjednut svojim akvarijem kojeg neprestano puni novim ribama. Djed obavlja ulogu najsličniju roditeljskoj. Publika zajedno s Benjaminom, iz njegove perspektive, saznaje obiteljske tajne iz prisjećanja njegovih bližnjih. Inicijator razrješenja bit će upravo djed, ali će dramsku napetost on i dodatno pojačati anticipacijom tragičnog raspleta. Prepletanjem scena iz prošlosti sa scenama sadašnjosti, odnosi postaju sve složeniji, a istina sve jasnija." (izvor: port.hr)

Predstava je premijerno izvedena 23. III. 2013. godine u Sisku, a u njoj glume: Meri Avdić (Majka), Zoran Ivanić (Otac), Ana Trajanov (Tea), Stiv Stipić (Djed) i Boris Košar (Benjamin). Za ulogu u toj predstavi Stiv Stipić dobio je specijalnu nagradu žirija na 8. međunarodnom kazališnom festivalu u Laktašima (BiH) 2013. godine.

Pročitano 1811 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok