MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 10. 01. 2013.

Svjetski dan smijeha

Smijte se što više i što češće!Smijte se što više i što češće!Dana 10. siječnja obilježava se Svjetski dan smijeha. Prenosimo tekst koji se danas proširio po internetskim stranicama i portalima:

Svjetski dan smijeha utemeljio je doktor Madan Kataria 1998. godine. Cilj Svjetskog dana smijeha je da se ljudi što više smiju jer je smijeh najbolji lijek. Osim što se osjećamo bolje, kad se smijemo rasterećujemo se stresa, umanjujemo depresiju i anksioznost te jačamo svoj imunitet.

Smijeh zahtijeva rad 15 mišića lica. U odrasloj dobi smijemo se oko 17 puta dnevno, a najmlađi to čine oko 300 puta dnevno. Žene se češće smiju muškarcima, nego muškarci ženama. Svaki put kad se smijemo protok krvi poveća se za 22% te se smatra da smijanje smanjuje rizik od krvožilnih bolesti. S druge pak strane depresija povećava rizik smrtnosti od srčanih bolesti. Zato – smijte se što više i što češće!

Pročitano 1283 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok