MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 09. 01. 2013.

"Igra potrage za blagom" od sad i u Baranji

Igra potrage za blagomIgra potrage za blagomSubra Consulting d.o.o. i Turistička zajednica Baranje trenutno provode projekt "Upis Baranje na geocaching kartu svijeta", kojim žele kroz postavljanje najmanje 20 geocachea promovirati Baranju u zajednici od oko pet milijuna geocachera diljem svijeta.

Projekt započinje savjetovanjem sa svim pružateljima turističkih usluga u Baranji, koje se održava 11. siječnja s početkom u 14 sati u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira. O čemu se radi saznajemo od voditeljice projekta:

- Geocaching je zapravo igra potrage za blagom, samo što su blago plastične kutije s reklamnim materijalima i tričarijama, a način kako ih nalazite je pomoću GPS-uređaja, koji se nalaze na pametnim mobitelima. Kutije se obično postave na turistički zanimljiva područja i cilj je posjetioce koji vole boraviti na otvorenom nagnati da šetnjom upoznaju kraj u kojemu se nalaze, kaže Milica Milosavljević i poziva sve koji se bave turizmom da dođu na savjetovanje.

Plastične kutije...Plastične kutije...... koje traže geocacheri... koje traže geocacheri

Kako je došlo do suradnje na provedbi projekta i što on konkretno donosi baranjskom turizmu najbolje znaju u Turističkoj zajednici:

- Naša želja bila je promovirati Baranju na nov način kroz brzorastući segment turizma u svijetu, koji nije ograničen granicama jer se turisti geocachingom mogu baviti gdje god da dođu, pojašnjava Nenad Bračun, direktor Turističke zajednice Baranje.

Nakon savjetovanja slijedi postavljanje plakata po Baranji kako bi se građane informiralo o projektu. Potom slijedi postavljanje geocachea, a svi turistički djelatnici u čijoj blizini će se nalaziti geocachei dobit će i letke na četiri jezika koje mogu dijeliti svojim posjetiteljima. Projekt inače financira Ministarstvo turizma Republike Hrvatske i traje do kraja veljače ove godine.

Pročitano 1136 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok