MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 16. 01. 2012.

Javna tribina o pristupanju Europskoj Uniji

 

Javna tribina o pristupanju Europskoj Uniji
Predavač Krševan Antun Dujmović

U ponedjeljak, 16. I. 2011. godine, s početkom u 10 sati, u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije u Osijeku održana je javna tribina o pristupanju Republike Hrvatske (RH) Europskoj Uniji (EU). Tribinu je organizirao konzorcij partnera projekta "EU pokreni se": Hrvatska udruga poslodavaca, Udruga gradova RH, Hrvatski savez zadruga te medijski partneri "24 sata" i HINA uz potporu Delegacije Europske Unije u RH. Cilj održavanja tribine bio je da se zainteresiranim građanima i predstavnicima drugih sektora objasne učinci pristupanja Europskoj Uniji te predstave rezultati pregovora Hrvatske s EU i sadržaj pristupnog ugovora.

Sudionike javne tribine pozdravio je osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, a nakon njega je Krševan Antun Dujmović iz Instituta za međunarodne odnose predstavio tok pregovora i u kratkim crtama pozitivne i negativne strane ulaska Hrvatske u Uniju. Već je određen i datum ulaska Hrvatske u Uniju: 3. VII. 2013. godine.

I pored nastojanja organizatora da na javnoj tribini bude što više građana i predstavnika institucije, posjećenost je bila mala, svega 23 osobe. Od Belomanastiraca na tribini su bili predstavnici Grada Belog Manastira (Ivan Doboš, Predrag Stojanović), Centra za kulturu (Edo Jurić), Gradske knjižnice i Mirovne grupe Oaza (Vesna Nedić).

Javna tribina o pristupanju Europskoj Uniji
Slavonce i Baranjce kao da ne zanima...
Javna tribina o pristupanju Europskoj Uniji
... pristupanje Hrvatske Europskoj Uniji

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok