MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 22. 11. 2011.

Prvi Susret osječkih enigmata

Susret osječkih enigmata (22. XI. 2011)
Kraus, Nedić, Dubrović, Jozić, Antonić, Marinić

Na inicijativu osječkog zagonetača Josipa Dubrovića, jednog od urednika zagrebačkog enigmatskog časopisa "Kviskoteka, u Osijeku se u utorak, 22. XI. 2011. godine, okupilo šestero enigmata iz Osijeka (Boris Antonić, Josip Dubrović, Željko Jozić, Nikolina Kraus, Alan Marinić) i okoline (Jovan Nedić iz Belog Manastira) na neformalnom druženju i enigmatskim razgovorima, koji su potrajali preko pet sati. Na susretu je dogovoreno da se takva druženje organiziraju jednom mjesečno, da se na njih ponovo pozovu i ostali enigmatičari iz Osijeka i okoline (Čepin, Valpovo, Črnkovci…) te da se u perspektivi u Osijeku osnuje i enigmatski klub.

Boris Antonić i Jovan Nedić su enigmatski veterani, Željko Jozić je jedan od najtalentiranijih mlađih križaljkotvoraca u Hrvatskoj, a Nikolina Kraus i Alan Marinić su se, uglavnom preko "Kviskoteke", afirmirali kao odlični anagramisti. Da to druženje ne bi ostalo bez traga, nazvano je Susret osječkih enigmata, a do sljedećeg susreta učesnicima, a i ostalim zainteresiranim zagonetačima, dan je zadatak da od tog naziva (Susret osječkih zagonetača) naprave što bolji – anagram. U Osijeku je, inače, već postojao enigmatski klub (Enigmatski klub Osijek – EKO), (oko)osječki enigmati već su se i ranije neformalno okupljali, a bilo je i enigmatskih manifestacija. Zato takve aktivnosti samo treba - obnoviti.

Pročitano 1780 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok