MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 15. 09. 2023.

Prva dječja radionica nakon ljetne pauze

Ovotjedna radionica održana je vaniOvotjedna radionica održana je vani(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 15.9.2023. godine, nakon ljetnog raspusta, održana je prva dječja radionica.

Počela je u 17 sati u dvorištu Društvenog centra. Na njoj su djeca vodenim bojama oslikavala motive koji ih podsjećaju na ljeto te ono što su tijekom ovog ljeta radili i što im je ostalo u najljepšem sjećanju. Tako smo dobili slike mora, plaže, gradova i likova iz igrica.

U drugom dijelu radionice primjenjivana je djeci vrlo zanimljiva tehnika razlivanja vodene boje "puhanjem" u slamku. Tom tehnikom stvorio se originalan i neobičan efekt.

Postupak je sljedeći: na list papira nanese se boja na hrpicu te se zatim doda nekoliko kapi vode tako da se boja prelijeva po podlozi papira. Uz pomoć slamke raspuhuje se boja po papiru u različitim smjerovima stvarajući sliku. Nakon što se vodene boje osuše, moguće je olovkama, flomasterima ili markerima docrtati još ponešto, primjerice neku životinju ili stvar po želji, što je i bio prvotni plan, ali su se djeca odlučila za nešto apstraktnije pa je tako, uz ovu tehniku, primijenjena još jedna, a to je prskanje boje kistom kako bi dobili točkice.

Na radionici su bili Kristijan, Mario i Luka koji su se poslije uspješno obavljenog zadatka počastili keksićima i sokom.

Dječje zabavne radionice se održavaju kao aktivnost projekta "Oaza u 2023. " financiranog od strane Grada Belog Manastira.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok