MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 16. 11. 2022.

Analiza položaja žena u ruralnim područjima

Ispred 'Oaze' sudjelovala je Vesna NedićIspred 'Oaze' sudjelovala je Vesna NedićU srijedu, 16.11.2022. godine, od 11 sati, Ženska mreža Hrvatske (ŽMH) organizirala je predstavljanje Analize položaja žena u ruralnim područjima koju su izradile članice ŽMH u sklopu projekta "Zagovaranjem do boljih politika za prava žena u Hrvatskoj".

Analizu položaja žena u ruralnim područjima Hrvatske predstavile su Katarina Križan i Petra Sinovčić, sociologinje udruge Domine.

Istraživanje koje je provedeno tijekom 2022. godine pokazalo je zabrinjavajući položaj žena u ruralnim područjima. Žene nisu ekonomski samostalne, rade neplaćeni rad, okrenute su isključivo obiteljima i nevidljive su u javnom prostoru.

Položaj žena u ruralnim područjima HrvatskePoložaj žena u ruralnim područjima Hrvatske

Članice Ženske mreže Hrvatske provele su kvalitativno istraživanje metodom polustrukturiranih intervjua koje je pokrilo područje praktički čitave Hrvatske.

Analizu je izradila Udruga Domine, a intervjue su provele članice ŽMH: udruga Delfin, Zamir, HERA Križevci, Udruga žena Vukovar, OAZA Beli Manastir, Centar za građanske inicijative Poreč, Udruga žena NIT Korenica i Ženska grupa Split.

Ženska mreža Hrvatske i ovaj put je za hitno donošenje Nacionalne politike za ravnopravnost spolova koja treba uključivati konkretne mjere za poboljšanje položaja žena u ruralnim područjima.

Predstavljanje je održano putem Zoom-platforme, a ispred "Oaze" sudjelovala je Vesna Nedić.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok