MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 25. 10. 2022.

Klub filma i knjige

Ugodno druženje i raspravaUgodno druženje i raspravaU utorak, 25.10.2022. godine, održano je još jedno druženje pod nazivom "Klub filma i knjige", po programu "Dostojanstveno starenje", Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Ljubiteljice lijepe riječi, Jadranka, Anica, Mirjana i Jelisavka, zajedno sa zaposlenicom  Anom, provele su dva ugodna sata u raspravi oko pročitane knjige pod nazivom "Pletenica" francuske autorice Laetitie Colombani, koja je na jedan zanimljiv način povezala, bolje rečeno ispreplela, tri dirljive ženske priče s tri različita kontinenta i tako dobila jedan jedinstven roman.

Iako su teme priča teška životna iskustva, roman se čita u jednom dahu jer se svatko  prepoznaje ili poistovjećuje bar u nekom djeliću, a i ako ništa drugo bar se budi ženska solidarnost. Zanimljiv je i po tome što se upoznaju različiti krajolici, kultura, tradicija obzirom da su obuhvaćena tri kontinenta, a i kraj je gotovo neizvjestan, odnosno sami ga kreirate.

Svaka od učesnica ga je drugačije doživjela, kao i sudbine ženskih likova, tako da je i rasprava bila zanimljiva, no sve su se na kraju usaglasile da je roman "Pletenica vrijedno i poučno djelo, štivo za preporučiti. I s tom konstatacijom je i završeno ovo ugodno i lijepo druženje.

Ugodno druženje ćemo nastaviti nekom drugom prilikom koju ne smijete propustiti.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok