MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 21. 09. 2022.

Završna konferencija Ženske udruge "Izvor"

Konferencija se održala u Hotelu OsijekKonferencija se održala u Hotelu Osijek(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 21.9.2022. godine, od 11 do 13 sati, održana je Završna konferencija o jačanju kapaciteta i mreže pružatelja socijalnih usluga usmjerenih na osobe starije životne dobi Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije te predstavljanje publikacije "Glas i podrška starijima". Konferencija je održana u Hotelu Osijek i središnji je događaj obilježavanja Svjetskog dana Alzheimerove bolesti.

Na konferenciji su predstavljeni učinci projekta "Razvoj mreže usluga za život u zajednici", brošura "Glas i podrška starijima", koja se bavi demencijom kao rastućim javnozdravstvenim izazovom današnjice s medicinskog, pravnog i psihosocijalnog aspekta, i Registar pružatelja usluga OBŽ i VSŽ, kao poticaj jačanju mreže sustavne skrbi koja prepoznaje potrebe oboljelih i članova njihovih obitelji/skrbnika.

Uvodnu riječ imala je koordinatorica Ženske udruge "Izvor" Mirjana Herceg koja je nešto kasnije govorila i o rezultatima provedenog projekta. Svoje osvrte su dali partneri na projektu: Grad Osijek ispred kojega je bio Romano Krstić i Stjepan Kovač iz Grada Iloka. Zatim su se sudionicima obratile: urednica publikacije prof. dr. sc. Sanjica Faletar, dipl. iur. Ksenija Čugalj koja je govorila o publikaciji iz pravnog aspekta i prof. dr. sc. Mirjana Vladetić iz zdravstvenog. Nakon toga su se predstavili gosti, predstavnici Doma za starije osobe Alfredo Štiglić iz Pule, ispred kojih je govorila Doris Apostolovski – voditeljica Odjela za demenciju.

Pred sam kraj konferencije Registar pružatelja usluga OBŽ i VSŽ predstavili su doc. dr. sc. Tomislav Jakopec i student druge godine Filozofskog fakulteta u Osijeku Marko Buljan. Prof. prim. dr. sc. Silva Butković Soldo svojim obraćanjem je zaključila konferenciju.

Organizator konferencije bila je Ženska udruga "Izvor", a ispred "Oaze" sudjelovale su Sandra Kušenić i Dragana Brnjevarac.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok