MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 02. 04. 2022.

Književno veče

Književno-večerska atmosferaKnjiževno-večerska atmosferaU subotu navečer, 2.4.2022. godine, s početkom u 19 sati, u obnovljenim prostorijama SUŽ "Dukat" u Belom Manastiru, održano je književno veče posvećeno velikom pjesniku, neumornom zaljubljeniku u lijepe stihove Aleksi Šantiću.

O čovjeku velike duše, širokih pogleda, prekrasnih ljubavnih stihova, ali i nesretnih ljubavi koje su mu zapečatile život, govorila je profesorica književnosti Jadranka Radošević. Lijepim, bogatim, kitnjastim rječnikom, prikladnim vremenu o kome je govorila, približila nam je život i djelo pomalo već zaboravljenog pjesnika. Kažemo zaboravljenog jer u ovo turbulentno vrijeme, vrijeme brzine i novih tehnologija, gotovo da smo i zaboravili na lijepu riječ, stihove, rimu, poruke koje se kriju u njima, kao i na druženje.

I baš zato je bilo lijepo te subotnje večeri, uz prigušeno svjetlo, u tišini, slušati predivne stihove nezaboravnih pjesama poput Emine, Anke i drugih te potiho iščekivati sljedeći susret.

Čitale su se pjesme Alekse ŠantićaČitale su se pjesme Alekse ŠantićaU publici je bila i 'Oazina' zaposlenica Ana JeličićU publici je bila i 'Oazina' zaposlenica Ana Jeličić

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok