MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 16. 07. 2021.

Predstavljanje EGSO-a i članova Skupine III "Raznolikost Europe"

Vesna Nedić ispred 'Oaze'Vesna Nedić ispred 'Oaze'U petak, 16. VII. 2021. godine, od 11 sati, održano je, online i uživo (u Školi narodnog zdravlja "Andrija Štampar"), predstavljanje EGSO-a i članova Skupine III "Raznolikost Europe".

Ispred "Oaze" online predstavljanju prisustvovala je Vesna Nedić.

Kako piše u samom poziv na ovo predstavljanje: "Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) postoji od samih početaka onoga što se danas naziva Europskom unijom – osnovan je 1957. potpisivanjem Rimskog ugovora kao savjetodavno tijelo. Europski parlament, Vijeće EU-a i Komisija imaju obvezu konzultirati EGSO o mnogim pitanjima. Odbor odražava golem raspon raznih interesa u društvu, jer članstvo dolazi iz tri temeljne skupine – poslodavaca, radnika i tzv. skupine raznih interesa, u kojoj su ponajprije predstavnici organizacija aktivnih u društvenim, gospodarskim, građanskim, profesionalnim, okolišnim i kulturnim područjima. Odbor ima 329 ćlanova iz svih 27 država članica EU, s tim da Hrvatska ima devet članova, po tri u svakoj skupini."

Predstavljanje se održalo i uživo i onlinePredstavljanje se održalo i uživo i onlineCilj predstavljanja nastavak je prakse predstavnika Skupine III "Raznolikost Europe" iz prijašnjeg mandata i prije pandemije, kojim se želi medije, organizacije civilnog društva i ostale zainteresirane informirati o EGSO-u i aktivnostima članova Skupine III.

Novi petogodišnji mandat započeo je u listopadu 2020. godine. Hrvatski predstavnici u Skupini III koji su se predstavljali bili su:

  • Lidija Pavić-Rogošić, "ODRAZ – Održivi razvoj zajednice" / Hrvatski centar za razvoj volonterstva
  • Danko Relić, Udruga narodnog zdravlja "Andrija Štampar"
  • Svjetlana Marijon, Udruga "Zamisli"

Svi članovi Skupine III mogu se vidjeti na sljedećoj poveznici.

Pročitano 109 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok