MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 14. 07. 2021.

Završna konferencija projekta "(O)drži moj korak!"

Ana JeličićAna JeličićU srijedu, 14. VII. 2021. godine, od 11 do 13 sati, online je održana završna konferencija projekta "Održi moj korak!" pod nazivom "Alati podrške za obrazovanje djece i mladih o održivom razvoju".

Projekt je sufinanciran od strane Vlade Republike Hrvatske kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje. Nositelj projekta je Agencija lokalne demokracije Sisak, a provodila ga je u partnerstvu s Gimnazijom Sisak, Srednjom školom Ivana Trnskoga Hrvatska Kostajnica i Sisačko-moslavačkom županijom.

Konferencija je izazvala veliki interes budući da je na njoj predstavljeno nekoliko primjera dobre prakse i konkretnih alata koji se mogu koristiti u formalnom i neformalnom obrazovanju djece i mladih na temu održivog razvoja, kao i povezanost održivog razvoja sa školski volontiranjem

Konferenciju je otvorio i dao uvod u temu Matija Eppert iz Društva za oblikovanje održivog razvoja, a potom su uslijedili primjeri dobre prakse.

Tamara Fabac, iz Udruge za razvoj civilnog društva SMART, predstavila je učenje o održivom razvoju kroz društvenu igru "Zadnja šansa", zatim je Barbara Prprović iz Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, kroz program "Ciljevi za budućnost", predstavila obiteljsko volontiranje, dok je Paula Raužan, predsjednica Agencije lokalne demokracije Sisak, predstavila priručnik "(O)drži moj korak!" s praktičnim radionicama za obrazovanje mladih o održivom razvoju.

Na kraju je Martina Stažnik, evaluatorica projekta, dala kratki sažetak pod nazivom "Utjecaj projekta '(O)drži moj korak!' na životne vještine učenica i učenika".

Nakon svih, zaista korisnih, primjenjivih i kvalitetnih, predstavljanja uslijedila su pitanja, nakon kojih je, spretna i simpatična, moderatorica Martina Jambrović zaključila konferenciju.

Na konferenciji je ispred "Oaze" prisustvovala Ana Jeličić.

Pročitano 110 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok