MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 19. 05. 2021.

Webinar "Čista vozila i inovativne tehnologije u planiranju održivog prometa"

Uloga vodika u opskrbi energijomUloga vodika u opskrbi energijomU srijedu, 19. V. 2021. godine, s početkom u 10 sati, održan je webinar "Čista vozila i inovativne tehnologije u planiranju održivog prometa", u organizaciji organizacije civilnog društva "ODRAZ – Održivi razvoj zajednice".

Na webinaru prezentacije su održali brojni stručnjaci koji se bave ovom temom. Bilo je zanimljivo i za one koji se ne bave tim pitanjima jer se moglo čuti o brojnim prednostima inovativnih tehnologija u prometu, što bi, u konačnici, trebalo zanimati sve ljude s ciljem očuvanja našeg planeta.

Koncentracija ugljikovog dioksidaKoncentracija ugljikovog dioksidaProgram predavanja bio je sljedeći:

  • Potencijal vodikovih tehnologija u energetskoj tranziciji u sektoru prometa, doc. dr. sc. Ankica Kovač, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilište u Zagrebu
  • Elektrifikacija cestovnog prometa, doc. dr. sc. Vedran Kirinčić, Tehnički fakultet, Sveučilište u Rijeci
  • Električni autobusi u javnom prijevozu – iskustva, Aleš Klinc, Grad Maribor
  • Digibus – Austrian flagship project for automated driving in public transport, dipl. ing. Thomas Piribauer, PRISMA solutions (Austrija)
  • Autonomna vozila i centralizirani sustavi upravljanja prometom, doc. dr. sc. Pero Škorput, Zavod za inteligentne transportne sustave, Fakultet prometnih znanosti, Sveučilište u Zagrebu
  • Planovi za razvoj inteligentnih transportnih sustava u Srbiji, prof. dr. Vuk Bogdanović, Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu

Bila su postavljena mnoga pitanja, od kojih je svakako važno i pitanje sigurnosti novih vozila. Istaknuto je kako se u izradi vozila jako vodi računa i o tome, što je svakako važno za sve ljude.

Webinar je trajao do 12:40 sati. Ispred "Oaze" webinar je pratila Sandra Kušenić.

Pročitano 180 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok