MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 10. 03. 2021.

Posjet Reciklažnom dvorištu

Sortirani otpad spreman za odvoz u Reciklažno dvorišteSortirani otpad spreman za odvoz u Reciklažno dvorište(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Lijep i sunčan ožujski dan bio je prava prilika da se – zbog slikanja – na jednom mjestu prikupi sav otpad koji se prošle godine sortirano skupljao u jednoj kući u Betonskoj ulici i da se odveze u Reciklažno dvorište "Baranjske čistoće", koje se nalazi u Belom Manastiru, Ulica Bele Bartoka 24A.

Na slici se vidi razbijeno staklo od nekog starog ogledala, još dvije vreće pune stakla i staklene ambalaže, kesa puna reklamnih prospekata, "komšijska" kesa sa starim cipelama, hrpa starih baterija, vreća s razbijenom keramikom i otpacima od crijepa, vreća puna staniola i aluminijske ambalaže te prepuna vreća tetrapaka. Naknadno je tome dodana i stara automobilska guma.

Papira nema jer se koristi pri loženju peći za centralno grijanje. Nema ni plastike jer nju "Baranjska čistoća" odvozi krajem svakog mjeseca, nema ni staklenih i plastičnih boca jer se one vraćaju u "buksu" na Lidlovom parkingu, a metal će još malo pričekati da se prikupi još koješta što spada u metalni otpad. Nema ni zelenog otpada jer se on zbrinjava kroz priručno kompostište.

Sve u svemu, u spomenutoj kući skoro ništa ne završava u kanti za komunalni otpad (osim pepela iz peći). A i zašto bi kad na Reciklažnom dvorištu postoje kontejneri za sve moguće vrste otpada? Na name je samo da otpad sortiramo, da ga donesemo kuda treba i besplatno odložimo kuda treba. Valjda možemo toliko učiniti za ekološko očuvanje svijeta i prirode u kojoj živimo i bez koje nam nema života?

Pročitano 143 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok