MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 05. 06. 2020.

Objavljen Književni konkurs "Banatsko pero" za 2020.

Književni konkurs 'Banatsko pero'Književni konkurs 'Banatsko pero'Biblioteka i Klub knjige "Branko Radičević" iz Žitište u Banatu objavili su početkom šestog  mjeseca 2020. godine Književni konkurs "Banatsko pero 2020." za neobjavljene priče, pjesme i aforizme. Pravo učešća na konkursu imaju svi autori koji pišu na srpskom jeziku, a radovi se primaju do 20. VIII. 2020. Radove treba slati na adresu: Biblioteka "Branko Radičević", Ive Lole Ribara 1, 23210 Žitište, Srbija, s napomenom: za "Banatsko pero", ili na e-adresu: biblioteka_zitiste@yahoo.com.

Objavljeni su i uvjeti konkursa te napomene:

  1. Prozaisti dostavljaju najviše tri (3) priče, do 80 redova kucanog teksta, u dva primjerka pod šifrom.
  2. Pjesnici dostavljaju najviše pet (5) pjesama u dva primjerka pod šifrom.
  3. Aforističari dostavljaju najviše dvadeset (20) aforizama pod šifrom.

Rješenje šifre s kraćom biografijom, brojem telefona, e-adresom i kućnom adresom prilaže se uz radove u posebnoj koverti.

Napomene:

  • tema je slobodna,
  • priče i pjesme za djecu, satirična i haiku-poezija neće se razmatrati,
  • jedan autor može konkurirati u sva tri žanra – pod istom šifrom,
  • ako se šalju poštom, radovi moraju biti otkucani ili odštampani,
  • radovi prispjeli na Konkurs ne vraćaju se,
  • rukopisi koji ne odgovaraju uvjetima Konkursa neće biti prihvaćeni,
  • sva prava zadržava organizator konkursa.

Žiri, koga imenuje Organizacioni odbor, odabrat će radove koji će biti objavljeni u Zborniku. Autori čiji radovi budu odabrani za objavljivanje dobivaju po jedan primjerak Zbornika.

Autori najboljih radova dobivaju diplome "Belo pero". Promocija Zbornika i dodjela priznanja bit će u drugoj polovini desetog mjeseca 2020. u Žitištu. Za sva obavještenja autori se mogu obratiti na telefon 023-3821-275 ili na e-adresu: biblioteka_zitiste@yahoo.com.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok