MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 06. 03. 2020.

"Nova znanja – nove prilike": 1. motivacijska radionica

Vesna Nedić i Ankica VučkovićVesna Nedić i Ankica Vučković(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 6. III. 2020. godine, s početkom u devet sati, u Regionalnom uredu Osijek Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) i u organizaciji Mirovne grupe Oaza, održana je prva motivacijska radionica projekta "Nova znanja – nove prilike". Cilj radionice bio je upoznati zainteresirane – dugotrajno nezaposlene osobe koje su se prijavile za učešće na projektu – s informacijama vezanim za osposobljavanje za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU.

Radionica u Osijeku
Na radionici je bilo 17 osoba iz raznih dijelova Osječko-baranjske županije: Osijeka, Bilja, Meca, Darde, Višnjevca, Josipovca, Belišća, Magadenovca i Našica. Dvije osobe koje su bile prijavljene odustale su: jedna jer je našla posao, a druga zbog privatnih obaveza.

Nakon uvodne riječi koordinatorice na projektu Vesne Nedić i Ankice Vučković, rukovoditeljice Odjela za tržište HZZ-a – Regionalnog ureda Osijek, prisutni su kroz kratku prezentaciju bili upoznati s projektnim aktivnostima koje se kroz ovaj projekt provode na području četiri istočnohrvatske županije (za 25 korisnika u svakoj županiji). Tom prilikom popunjavali su razne obrasce potrebne za sudjelovanje u tim projektnim aktivnostima. Pri tome su im pomagali "Oazini" aktivisti Sandra Kušenić i Neno Radić.

Radionica u Belom Manastiru
Istu takvu radionicu "Oaza" će održati u utorak, 10. III. 2020. godine, u Ispostavi Beli Manastir HZZ-a za polaznike iz sjevernijih dijelova Baranje. Na popisu zainteresiranih je preko 10 osoba.

O osposobljavanju
Od planiranih 25 polaznika motivacijskih radionica u Osijeku i Belom Manastiru, bit će odabrano osam za osposobljavanje, a njih će – na osnovu motivacije za osposobljavanje – odabrati psihologinja Udruge žena Vukovar.

Osposobljavanje je besplatno, a provest će ga Visoko učilište Algebra iz Osijeka. Polaznicima koji žive izvan Osijeka bit će nadoknađeni troškovi putovanja u visini do 1.000,00 kuna. Osposobljavanje se upisuje u e-knjižicu.

O projektu
Projekt "Nova znanja – nove prilike" provodi Udruga žena Vukovar u partnerstvu s Mirovnom grupom Oaza Beli Manastir, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva Delfin iz Pakraca i udrugom "S.O.S – savjetovanje, osnaživanje, suradnja" iz Virovitice.

Projekt je odobren iz poziva "Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina" UP.02.1.1.06., a financira se sredstvima Europske Unije u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok