MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 14. 02. 2020.

Osječka podrška globalnoj kampanji "Milijarda ustaje"

Plesom protiv nasilja nad ženamaPlesom protiv nasilja nad ženamaU sklopu Nacionalnog preventivnog projekta "Živim život bez nasilja", prošlog petka (14. februara), Plesni studio Shine i Policijska uprava osječko-baranjska, u saradnji s brojnim partnerima: članovima Crvenog križa, učenicima, sportašima, volonterima, vatrogascima..., organizirali su okupljanje u osječkom Arheološkom muzeju.

Tim okupljanjem pružena je podrška globalnoj kampanji "Milijarda ustaje", koju je započeo UN i koja je usmjerena protiv nasilja nad ženama te koja za cilj ima pokazati predanost i solidarnost u borbi protiv nasilja, upozoriti na njegove pogubne posljedice te pozvati sve ljude da plešući odbiju pristati na "status quo" sve dok kultura nasilja ne nestane.

Tom prilikom policijski službenik Odjela za prevenciju PU osječko-baranjske Marko Marić izjavio je sljedeće:

- U cijelom svijetu se 14. veljače provodi aktivnost pod nazivom 'Milijarda ustaje', kojoj smo se i mi pridružili. Na ovaj način želimo potaknuti sve osobe i udruge da se aktiviraju u borbi protiv nasilja općenito, a posebice protiv nasilja nad ženama. U svijetu je u ovu aktivnost uključeno više od 200 zemalja, a u Hrvatskoj se provodi u dvadesetak gradova. Osječko-baranjska županija i Grad Osijek dio su akcije petu godinu zaredom.

Akciju je podržao i u njoj učestvovao i Boris Piližota, zamjenik osječkog gradonačelnika:

- Stava sam da se protiv nasilja moramo boriti svi zajedno, od razine obitelji do lokalne zajednice, a Grad Osijek odlučan je nastaviti provođenje prevencijskih aktivnosti zajedno s policijom i ostalim institucijama, kao i prethodnih godina. Svi moramo postaviti nultu stopu tolerancije na bilo kakvu vrstu nasilja, bilo da se radi o fizičkom, psihičkom ili ekonomskom. Zaista je žalosno što se protiv ove društvene devijacije, danas, u XXI. stoljeću, moramo boriti i o njoj razgovarati.

 (Izvor: glas-slavonije.hr i FB-profil Borisa Piližote)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok