MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 25. 10. 2019.

"Oazina" zabavna radionica – "školica"

'Školica' s rimskim brojevima'Školica' s rimskim brojevima(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 25. X. 2019. godine, s početkom u 18 sati, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održana je dvadeseta "Oazina" zabavna radionica za djecu. Kao što je i najavljeno u članku o prethodnoj radionici, ova radionica bila je pumo dinamičnija od prethodnih. Tema je bila igra "školica".

Da bi djeca igrala "školice", prvo ih je trebalo izraditi. To je igra koja se obično igra vani, crta se kredama ili nekada davno polomljenim crijepom ili komadićem cigle. Kako je sada već hladno i rano pada mrak, radionica je održana u zatvorenom prostoru. "Školice" su izrađene od krep-trake. Kako je bilo teško izraditi brojeve pomoću te trake, zaključak je bio da je najbolje staviti rimske brojeve, čime je ujedno malo i ponovljeno gradivo iz matematike.

Izrađene su dvije "školice" jer je na radionici sudjelovalo devetero djece pa bi bila prevelika gužva na jednoj "školici". Svaka skupina igrala je do konačnog pobjednika i na kraju se igralo finale. Pobjednik je bio Mario. Osim njega na radionici su bili i Dario, Filip, Fran, Lea, Leon, Lora, Mia i Sergej. Svi su lijepo skakutali po "školici", neki su malo vještiji, neki manje, ali cilj je ostvaren. Svi su se dobro zabavili, a neki koji to nikada nisu igrali, imali su prilike sada naučiti.

Zabavne radionice za djecu održavaju se u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Radionicu je vodila Sandra Kušenić.

Pročitano 160 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok