MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 28. 10. 2019.

Četvrte radionice u Područnoj školi Mece

1. i 2. razred PŠ Mece i učiteljica Nataša Mumlek1. i 2. razred PŠ Mece i učiteljica Nataša Mumlek(Fotoalbum se može vidjeti ovdje-1-2r i ovdje-3-4r)

U ponedjeljak, 28. X. 2019. godine, održane su četvrte radionice u Područnoj školi Mece OŠ Darda. Za prvi i drugi razred radionicu je održala učiteljica Nataša Mumlek, a za treći i četvrti učiteljica Jela Merdić.

U grupi za prvi i drugi razred bilo je 13 učenika. Tema je bila kako rješavati sukobe. Prvo su podijeljeni u tri skupine i dobili su zadatak da odglume situaciju gdje jedan učenika šara po klupi, a ostali to pokušavaju riješiti. Pomalo su bili zbunjeni i tihi, a najtipičnije rješenje ovog problema bilo je: "Reći ću te učiteljici!" Druga aktivnost bila je igra gdje jedan učenik ima povez na očima, drugi stoje u krug oko njega i on mora prići nekome i prepoznati o kome se radi. To ih je zabavilo. U zadnjoj aktivnosti crtali su ogledala i svatko je svima morao napisati u ogledalo nešto lijepo ili to nacrtati.1. i 2. razred PŠ Mece i učiteljica Nataša Mumlek1. i 2. razred PŠ Mece i učiteljica Nataša Mumlek

U grupi za treći i četvrti razred bilo je 12 učenika. Tema je bila nenasilno rješavanje sukoba. Prva aktivnost je bila dovršavanje stripa na tri načina. Bili su podijeljeni u skupine. Svaka grupa imala je drugačiji način rješavanja sukoba – pobjedom jednog sudionika, posredovanjem treće osobe ili nenasilnim dogovorom. Djeca su to vrlo uspješno uradila. Druga aktivnost je bio ples s balonima, u kojem je zadatak da plešu u parovima, jedan učenik ima zavezan balon oko noge i kad glazba prestane, pokušavaju jedni drugima probušiti balon. Pobjednik je onaj tko zadnji ostane s čitavim balonom.3. i 4. razred PŠ Mece i učiteljica Jela Merdić3. i 4. razred PŠ Mece i učiteljica Jela Merdić

Time su radionice u ovim razredima uspješno završene za ovaj projekt. Održavane se u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pročitano 367 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok