MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 21. 10. 2019.

"Ćiro" se konačno vratio kući

'Ćiro' ispred 'Ljepotice''Ćiro' ispred 'Ljepotice'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 21. X. 2019. godine, u Beli Manastir su iz Slavonskog Broda kamionom s "labudicom" dopremljeni parna lokomotiva i treći vagon nekadašnjeg beljskog uskotračnog vlaka poznatog pod imenom "Ćiro". Prvi i drugi vagon dopremljeni su dva dana ranije, u subotu, 19. X. (vidjeti OVDJE).

Uz još jednu lokomotivu (koja se nalazi u razrušenom krugu nekadašnje Tvornice šećera u Šećerani), to je jedini sačuvani dio nekadašnjeg voznog parka beljske željeznice, koja je povezivala poljoprivredne uprave s tvornicama za preradu sirovina (opširnije OVDJE).

Obnovljeni "Ćiro", postavljen u sam centar Belog Manastira, izazvao je veliko zanimanje građana. Prolaznici zastaju, znatiželjno ga razgledaju, razgovaraju ili raspravljaju o njemu, slikaju ga ili se slikaju s njim. Na Facebooku sve pljušti od njegovih fotografija ili postova o njemu. Objavljuju se članci u novinama, na web-portalima i web-stranicama. Bez sumnje, rođena je nova belomanastirska turistička atrakcija.

'Ćiro' pred Mljekarom'Ćiro' pred MljekaromJedan od najzanimljivijih i najsadržajnijih članaka objavio je Željko Salai na FB-stranici "Baranja". Pogledajte i pročitajte OVDJE, a ako znate još nešto, dopunite kroz komentare.

(Vidjeti i fotoalbum BaranjaMedije)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok