MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 19. 10. 2019.

Humanitarno kuhanje graha u Belom Manastiru

Besplatni grah za građaneBesplatni grah za građaneU subotu, 19. X. 2019. godine, s početkom u 9 sati, u središnjem dijelu belomanastirskog Trga slobode, ispred "Ljepotice", poznati karanački ugostitelj Vladimir ŠkroboBajo, sa svojim pomoćnicima Darkom Belakom i Mijom Latinović, u dva velika kotla skuhao je ukusan grah s mnogo suhog mesa, slanine i kobasica. Grah se građanima dijelio besplatno, a sav prihod od dobrovoljnih priloga darovan je belomanastirskoj humanitarnoj udruzi "Prijatelji Svetog Martina" kao pomoć u radu njihove socijalne trgovine.

Ovo nije prvi put da popularni Bajo humanitarno kuha grah u Belom Manastiru. Kuhao ga je npr. i 18. II. 2017. godine (vidjeti OVDJE). Kao i tada, opet se sjetio potrebitih korisnika Mirovne grupe Oaza, kojima je donirao porcije graha s paradajzom i tri-četiri kriške kruha. Kako "Oazini korisnici neradnim danima ne primaju topli obrok, Bajo je iznenadio i njih, a "Oazin" volonter Ljubo Jeličić morao je uložiti dodatni trud i vrijeme da ih sve pronađe na tridesetak adresa po Belom Manastiru, Branjinom Vrhu i Šumarini i da im uruči neočekivani obrok. U akciji dostave vanrednog toplog obroka "Oazinim" korisnicima učestvovale su još i aktivistice Ana Jeličić i Vesna Nedić.

Humanitarno kuhanje u Belom Manastiru organizirali su karanački etnorestoran "Baranjska kuća", čiji je vlasnik Vladimir Škrobo, i karanačka udruga "Čuvari starih zanata" (Č.S.Z.), čiji je predsjednik – Vladimir Škrobo. Mirovne grupa Oaza, uime svojih korisnika, zahvaljuje mu na donaciji.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok