MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 01. 10. 2019.

Tečaj sviranja na djembe-bubnjevima u Osijeku

Mario Kodžoman (drugi slijeva)Mario Kodžoman (drugi slijeva)(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Ako ste zainteresirani za o(t)puštanje uz sviranje na djembe-bubnjevima, trebalo je samo prijaviti se na početni tečaj koji organizira osječka bubnjarska skupina RitmOS. Tečaj je počeo 1. X. 2019. godine, u 18:30 sati, u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića u Osijeku, a sastoji se od šest radionica.

Na prvoj radionici bilo je šest polaznica iz Osijeka i Baranje, a radionicu je vodio član RitmOS-a Mario Kodžoman, uz pomoć još četiri iskusna člana te skupine. Zahvaljujući voditelju i njegovim pomagačima polaznice su naučile osnovne pokrete kod sviranja na tom živopisnom instrumentu, i to ne samo ruku, nego cijelog tijela. Svladale su i prvotni strah od nečega novoga te do kraja radionice naučile odsvirati i manje dijelove nekih kompozicija.

Inače, "RitmOS je jedanaesteročlana bubnjarska skupina iz Osijeka, koja djeluje od 2008. godine. Trenutno okuplja entuzijaste od 22 do 70 godina koje je spojila ljubav prema zapadnoafričkom instrumentu zvanom djembe. Muzički program i stil RitmOS-a najbolje se može opisati kao European Djembe Sound, a kompozicije koje izvode su autorske.

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku (20. X. 2018) – koncert povodom 10. obljetnice postojanja osječke bubnjarske skupine RitmOS

RitmOS: "Astralna"

Osijek: Koncert povodom 10-godišnjice postojanja bubnjarske skupine RitmOs
(na slici kao gost: Vokalni sastav Akvarel)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok