MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 20. 09. 2019.

Izrada kasica-prasica u "Oazi"

'Oazina' zabavna radionica za djecu'Oazina' zabavna radionica za djecu(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 20. IX. 2019. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održana je petnaesta "Oazina" zabavna radionica za djecu. Tema su bile kasice-prasice, koje su djeca izrađivala postupkom kaširanja na balonima.

Prvo su djeca napuhala male balone, koji su poslužili kao podloga za rad. Nakon toga su dobili zadatak da kidaju novinski papir. To moraju biti dnevne novine ili reklamni leci, a ne debeli, sjajni papir. Za potrebe kaširanja voditeljica je pripremila ljepilo od brašna kako djeca ne bi radila sa sintetičkim ljepilima. Uslijedilo je lijepljenje papira na balone. Preporuka je bila da rade rukama, što je većini bio problem pa su radili pomoću plastičnih nožića.

Neki su ipak poslušali voditeljicu i muljali rukama, što je djeci bilo zabavno, pogotovo što se ovo ljepilo veoma lako pere s ruku. Nakon prvog sloja papira, izrađivane su njuškice i noge od raznih plastičnih čepova koji su prelijepljeni papirom i tako učvršćeni. Od papira i ljepila izrađene su uši i pričvršćene na svinjice. Kako se sve to mora dugo sušiti, ovdje je postupak izrade kasica-prasica stao te nastavak slijedi na sljedećoj radionici.

Na radionici je sudjelovalo šestero djece: Antonio, Eleonora, Franka, Iris Aurora, Lora i Marko. Neki su bili bolesni pa nisu došli na radionicu. Na "Oazinim" fotografijama vidljivo je samo pet svinjica jer se dogodilo da je u toku izrade jednom dječaku pukao balon pa nije završio svoj zadatak. Djeca već imaju planove kako će ukrasiti svoje kasice i svi radosno iščekuju sljedeći petak i novu radionicu. Pozivaju se i druga djeca da se pridruže ovoj veseloj skupini.

Zabavne radionice za djecu održavaju se u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Radionicu je vodila Sandra Kušenić.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok