MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 06. 11. 2012.

Radionica o strukturnim fondovima EU

Bojana Markotić KrstinićBojana Markotić KrstinićU utorak, 6. XI. 2012. godine, s početkom u 9 sati, u zagrebačkom Hotelu International održana je radionica o strukturnim fondovima Europske Unije (EU). Organizator radionice bio je UNHCR. Pristupanjem Europskoj Uniji, Hrvatska će imati priliku koristiti znatne količine novca iz strukturnih fondova EU pa lokalne samouprave i nevladine organizacije treba što prije i što kvalitetnije pripremiti za povlačenje tih sredstava.

Radionicu je otvorio Terence Pike, predstavnik UNHCR-a u Hrvatskoj, a na veoma zanimljiv način vodila ju je Bojana Markotić Krstinić, tajnica "LEADER mreže Hrvatske" i izvršna direktorica Regionalnog razvojnog edukacijskog centra Primus Fortissimus iz Otočca i evaluatorica mnogih projektnih prijedloga za EU-fondove

Sudionici radioniceSudionici radioniceTeme radionice bile su:

  • Izvori financiranja unutar strukturnih fondova
  • Pristup / mehanizama za financiranje
  • Uloga nevladinih udruga u lokalnoj strukturi

Na radionici su iz Baranje bile Mirela Alagić, predsjednica P.G.D.I.-a, i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić. Iz osječkog Centra za mir, nenasilje i ljudska prava bili su pravni savjetnici Ljiljana Božić-Krstanović i Milenko Stanić, a iz vukovarskog Centra za mir, pravne savjete i psihosocijalnu pomoć Ankica Mikić. Projekt "Pravna pomoć i savjetovalište", koji od 1. II. 1998. godine provodi Centar za mir, nenasilje i ljudska prava, financira upravo UNHCR.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok