MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 10. 10. 2012.

Snimanje priloga za Hrvatski radio o "Oazinoj" korisnici

Olga Bečanović i Tomislav ŠikićOlga Bečanović i Tomislav ŠikićNakon snimanja priloga u prostorijama Mirovne grupe Oaza, o čemu smo pisali u prethodnom članku, "Oazine" aktivistice Dubravka Simendić i Vesna Nedić odvele su Tomislava Šikića, urednika-voditelja Prvog programa Hrvatskog radija, kod Belomanastirke Olge Bečanović, koja je korisnica "Oazinog" socijalnog programa od njegovih početaka. Njoj "Oazine" gerontodomaćice stalno pomažu i nastoje olakšati život u poznim godinama.

A gospođa Bečanović je, i pored svojih svakojakih bolesti, veoma živahna starija osoba, koja voli društvo, kojoj često dolaze prijateljice iz susjedstva, koja voli pročitati novine i biti upućena u sve. Zato je i razgovor s njom, koji je trajao duže nego što se očekivalo, protekao u veoma ugodnoj atmosferi, kako za "Oazine" aktivistice, tako i za gosta iz Zagreba.

Gospođa Bečanović je uredniku Hrvatskog radija opisa na koje joj sve načine "Oazine" gerontodomaćice pomažu i za njih imala samo riječi hvale. Posebno je spomenula da se čak brinu i za to da ona bude dobro informirana o tekućim događajima pa joj donose osječki dvotjednik "Epicentar Slavonije", zagrebački tjednik "Novosti" i korisne brošurice iz ljekarne. Potom je sugerirala "Oazinim" aktivisticama da kod donatora pokušaju izdejstvovati da gerontodomaćice korisnike posjećuju tri (pa i više) puta tjedno, umjesto dva puta kako je sada. Ona je sama spremna pisati donatorima, i to ne samo zbog te njezine sugestije, nego i ako se kojim slučajem, u ovim kriznim vremenima, "Oazin" socijalni program smanji ili ne daj bože potpuno ukine.

Ispraćajući goste, gospođa Olga se zahvalila na posjetu i pozvala ih da joj dođu opet. Zamolila je i da joj se javi kad će na Hrvatskom radiju biti emitiran prilog o njoj jer ga ona svakako mora odslušati, ali i javiti vrijeme emitiranja osobama koje su joj drage.

Tomislavu Šikiću su na posjetu zahvalile i Dubravka Simendić i Vesna Nedić, uz dogovor da to neće biti i kraj suradnje Hrvatskog radija i "Oaze". Lijepo je to kad se netko iz metropole zaputi na dalek put i kad se direktno na terenu upozna sa životom u ruralnim područjima i zainteresira za aktivnosti koje nekome puno znače.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok