MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva
Ponedjeljak, 27. 09. 2021.

Druženje u samačkim domaćinstvima

Vesela družinaVesela družinaU ponedjeljak, 27. IX. 2021. godine, u prijepodnevnim satima, održano je još jedno druženje s "Oazinim" nekadašnjim korisnicima, koji, uglavnom, žive u samačkim domaćinstvima.

U ponedjeljak, 27. IX. 2021. godine, od 13 do 15 sati održani su webinar i panel-rasprava na temu "Održiva mobilnost u ruralnim područjima".

O T K A Z A N O!

Dragi naši sugrađani volonteri, "Oazin" volonterski centar vas poziva da se u utorak, 28. IX. 2021. godine, u 16 sati, priključite našoj volonterskoj akciji unutar manifestacije "Hrvatska volontira".

Članice Udruge žena 'Sretne i spretne' iz JagodnjakaČlanice Udruge žena 'Sretne i spretne' iz Jagodnjaka(Fotoalbumi se mogu vidjeti FB-ovdje i FB-ovdje)

Zbog epidemioloških mjera koje ograničavaju javna okupljanja, tradicionalna jagodnjačka manifestacija "Baranjska už'na" u organizaciji Udruge žena "Sretne i spretne" ove godine bila je zatvorenog tipa i uz ograničen broj gostiju, a prošle, 2020. godine iz istih razloga nije je ni bilo. Održana je u subotu, 25. IX. 2021, u nedavno izgrađenom Društveno-vatrogasnom domu u Jagodnjaku. Takva situacija, međutim, nije spriječila vrijedne Jagodnjačanke da se predstave brojnim jelima i kolačima pripremljenim po receptima njihovih baka.

Javna akcija na Trgu Slobode u OsijekuJavna akcija na Trgu Slobode u Osijeku(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 25. IX. 2021. godine, s početkom u 12 sati, na osječkom Trgu Slobode okupile su se predstavnice Udruge žena "Izvor" iz Tenje (pod vodstvom Nikoline Zec), Mirovne grupe Oaza iz Belog Manastira (koju je predstavljala Vesna Nedić) i Centra za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek (Natalija Havelka) da bi se pridružile javnoj akciji "Solidarne sa ženama iz Afganistana" te dale podršku i izrazile solidarnost s Afganistankama kojima talibanski režim uskraćuje sva prava. Pritom su javno pročitale potresne iskaze nekoliko Afganistanki o tome što doživljavaju nakon nasilne promjene vlasti.

Učenje može biti i zabavnoUčenje može biti i zabavno(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 24. IX. 2021. godine, u "Oazinim" prostorijama Društvenog centra u Belom Manastiru, na adresi J. Antala 3, održana je prva ekološka radionica za djecu.

Veselinka KastratovićVeselinka KastratovićU srijedu, 22. IX. 2021. godine, s početkom u 9 sati, pravnica Centra za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek Veselinka Kastratović, u prostorijama "Oaze", primala je stranke kojima je trebala pravna pomoć.

Četvrtak, 23. 09. 2021.

Druženje uz društvene igre

Druženje se odvija u sklopu programa 'Dostojanstveno starenje'Druženje se odvija u sklopu programa 'Dostojanstveno starenje'U četvrtak, 23. IX. 2021. godine, u "Oazinom" dnevnom boravku, u vremenu od 16 do 18 sati, održano je još jedno druženje uz društvene igre po programu "Dostojanstveno starenje", financiranom sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Akciju organizira Ženska mreža HrvatskeAkciju organizira Ženska mreža HrvatskeAktivistice Ženske mreže Hrvatske u subotu, 25. IX. 2021. godine, u 12 sati, izaći će na glavne trgove i ulice s transparentima podrške ženama Afganistana u deset hrvatskih gradova: Korenici, Križevcima, Lipiku, Osijeku, Poreču, Rijeci, Virovitici, Vukovaru, Zadru i Zagrebu.

Jadranka, Jelisavka, Mirjana i Ana iza kamereJadranka, Jelisavka, Mirjana i Ana iza kamereU utorak, 21. IX. 2021. godine, u "Oazinom" dnevnom boravku održana je još jedna likovno-kreativna radionica iz programa "Dostojanstveno starenje", financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Utorak, 21. 09. 2021.

Međunarodni dan mira

Međunarodni dan miraMeđunarodni dan miraMeđunarodni dan mira obilježava se svake godine 21. IX. Godine 1981. utemeljila ga je Opća skupština Ujedinjenih naroda s ciljem obilježavanja i jačanja mira među svim narodima i državama.

Ponedjeljak, 20. 09. 2021.

Svaki tjedan u "Oazi"

Dječje radionice odvijaju se petkom od 17 do 19 satiDječje radionice odvijaju se petkom od 17 do 19 satiU "Oazi", u prostorijama Društvenog centra u Belom Manastiru, na adresi J. Antala 3, svaki tjedan ponovo se odvija niz aktivnosti. Za svakoga ima ponešto:

Subota, 18. 09. 2021.

Posjet izložbi "Babaseka"

'Oazine' korisnice i zaposlenice'Oazine' korisnice i zaposlenice(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 18. IX. 2021. godine, "Oazine" korisnice i zaposlenice, u popodnevnim satima, posjetile su izložbu ilustracija Tomislava Livaje, profesora Gimnazije Beli Manastir, pod nazivom "Babaseka".

Katarina je edukaciju pratila onlineKatarina je edukaciju pratila onlineU četvrtak i petak, 16. i 17. IX. 2021. godine, u Šibeniku, održan je još jedan blok edukacije "Škola za lokalni održivi razvoj 2021."

Petak, 17. 09. 2021.

Održana "Zelena čistka"

'Oazini' zaposlenici i volonteri'Oazini' zaposlenici i volonteri(Fotoalbum se može vidjeti ovdje i ovdje-BaranjaMedija)

U petak, 17. IX. 2021. godine, "Oazini" zaposlenici i volonteri, na inicijativu Grada Belog Manastira, priključili su se nacionalnoj kampanji za zaštitu okoliša "Zelena čistka" i, zajedno sa zaposlenicima i volonterima Projekta građanske demokratske inicijative (P.G.D.I), prionuli su čišćenju okoliša Šećeranskog jezera.

Četvrtak, 16. 09. 2021.

Druženje starijih osoba

Ana, Klara, Mara i GretaAna, Klara, Mara i GretaU četvrtak, 16. IX. 2021. godine, održano je još jedno druženje u "Oazinom" dnevnom boravku, u vremenu od 16 do 18 sati, po programu "Dostojanstveno starenje", financiranom sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

16. IX. - Međunarodni dan zaštite ozonskog sloja16. IX. - Međunarodni dan zaštite ozonskog slojaMeđunarodni dan zaštite ozonskog sloja obilježava se 16. IX. u spomen potpisivanja Montrealskog protokola 1987. godine, najuspješnijeg međunarodnog sporazuma kojim je omogućeno spašavanje ozonskog sloja od negativnih posljedica ljudskog djelovanja.

Obilježava se od 1994. godine s ciljem podizanja svijesti o problematici ozonskog omotača te istraživanju načina kako ga očuvati.

Ženska mreža HrvatskeŽenska mreža HrvatskeŽenska mreža Hrvatske, uočio izvanrednog sastanka ministara vanjskih poslova Europske unije vezano za situaciju u Afganistanu, koji je najavljen za petak, 17. IX. 2021. godine, uputila je "Zahtjev Ženske mreže Hrvatske uoči sastanka ministara vanjskih poslova Europske unije: otvorite vrata za žene Afganistana."

Srijeda, 15. 09. 2021.

Sastanak programskog tima

Sastanak se i ovoga puta održao vaniSastanak se i ovoga puta održao vaniU srijedu, 15. IX. 2021. godine, održan je još jedan sastanak "Oazinog" programskog tima za programe "Volontiraj i ti" i "Dostojanstveno starenje", Ministarstva rada, mirovinskoga sustava i socijalne politike.

Utorak, 14. 09. 2021.

Oslikavanje svilenih marama

Oslikavanje svilenih maramaOslikavanje svilenih maramaU utorak, 14. IX. 2021. godine, održana je još jedna u nizu od "Oazinih" likovno-kreativnih radionica iz programa "Dostojanstveno starenje", financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Utorak, 14. 09. 2021.

"Zelena čistka" 2021.

U utorak, 14. IX. 2021. godine, s početkom u 10 sati, u organizaciji Grada Belog Manastira, održan je sastanak vezan za nacionalnu kampanju zaštite okoliša – "Zelena čistka" 2021., koja će se održati u subotu, 18. IX. 2021. godine.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici triju belomanastirskih srednjih škola, predstavnici Grada, na čelu s Goranom Hesom, predstavnik Baranjske čistoće te predstavnice organizacija civilnog društva Projekta građanske demokratske inicijative (P.G.D.I.), Mirela Alagić, i Mirovne grupe Oaze, Katarina Gaćina.

Utorak, 14. 09. 2021.

Besplatna pravna pomoć

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Obavještavamo da Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek, od srijede, 22. IX. 2021. godine, od 9 do 11 sati, ponovo počinje pružati besplatnu pravnu pomoć u fizičkom obliku, primajući stranke u prostorijama "Oaze" u Belom Manastiru, Ulica J. Antala 3.

Besplatna pravna pomoć pruža se unutar programa "Dostojanstveno starenje" koji "Oaza" u partnerstvu s Centrom za mir provodi od početka 2021. godine. Taj program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Ponedjeljak, 13. 09. 2021.

"Hodajmo zajedno"

Subota, 11. 09. 2021.

Izlet na Šećeransko jezero

Krenulo se ispred Društvenog centraKrenulo se ispred Društvenog centra(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Ovi sunčani dani "babljeg ljeta" mame šetače i izletnike u prirodu pa je stoga i "Oaza", 11. IX. 2021. godine, organizirala kratki izlet na Šećeransko jezero, po programu "Dostojanstveno starenje", Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Igrao se i 'Bingo'Igrao se i 'Bingo'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 10. IX. 2021. godine, u "Oazinim" prostorijama, održana je prva od najavljenih "Oazinih" zabavnih radionica za djecu, u sklopu projekata "Prevencija nasilja kroz igru i zabavu" i "Ekopatrola", financiranih sredstvima Grada Belog Manastira.

Četvrtak, 09. 09. 2021.

Druženje uz društvene igre

Katarina, Klara, Ana i Greta igraju 'Rummikub'Katarina, Klara, Ana i Greta igraju 'Rummikub'I ovog četvrtka, 9. IX. 2021. godine, kao i svakog prethodnog, u "Oazinim" prostorijama, održalo se druženje osoba starije životne dobi uz društvene igre.

Četvrtak, 09. 09. 2021.

Izvještavanje partnera

Ana Jeličić i Lidija ŠumigaAna Jeličić i Lidija ŠumigaVeć je rujan, deveti mjesec 2021. godine i "Oazini" projekti se, i pored epidemije koronavirusa, provode manje-više prema planu i programu predviđenih aktivnosti.

Sandra Kušenić i Damir MendlerSandra Kušenić i Damir MendlerU srijedu, 8. IX. 2021. godine, u prijepodnevnim satima, Mirovna grupa Oaza donirala je 100 kompleta jelonoša, odnosno posuda za distribuciju hrane, te montažne police Gradskom društvu Crvenog križa (GDCK) Beli Manastir.

Srijeda, 08. 09. 2021.

Međunarodni dan pismenosti

Međunarodni dan pismenostiMeđunarodni dan pismenostiSvake godine 8. IX. obilježava se Međunarodni dan pismenosti.

Utorak, 07. 09. 2021.

Likovno-kreativne radionice

Mirjana, Ana, Jadranka i JelisavkaMirjana, Ana, Jadranka i JelisavkaU utorak, 7. IX. 2021. godine, u "Oazinom" dnevnom boravku održana je još jedna u nizu likovno-kreativnih radionica iz programa "Dostojanstveno starenje", financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Četvrta članica tima je na zasluženom godišnjem odmoruČetvrta članica tima je na zasluženom godišnjem odmoruU utorak, 7. IX. 2021. godine, održan je još jedan sastanak "Oazinog" programskog tima za programe "Volontiraj i ti" i "Dostojanstveno starenje", financiranih sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava i socijalne politike.

Ponedjeljak, 06. 09. 2021.

Počinju "Oazine" radionice za djecu

'Oazine' radionice za djecu ponovo počinju'Oazine' radionice za djecu ponovo počinjuU petak, 10. IX. 2021. godine, ponovo počinju "Oazine" radionice za djecu. Namijenjene su djeci osnovnoškolskog uzrasta. Radionice će se održavati svakog petka od 17 do 19 sati, u Društvenom centru, na adresi J. Antala 3, Beli Manastir.

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek raspisao je Javni poziv za nominacije za Nagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić" 2021.

Nominacije se zaprimaju od 5. IX. do 5. XI. 2021. godine.

Ana Jeličić s ostatkom LAG-ovaca spremna za putAna Jeličić s ostatkom LAG-ovaca spremna za put(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak i petak, 2. i 3. IX. 2021. godine, LAG Baranja sudjelovao je na dvodnevnom studijom putovanju na području LAG-a Virovitički prsten. Uz naš baranjski, sudjelovali su i predstavnici još četiri LAG-a: LAG Međimurski doli i bregi, LAG Moslavina, LAG Papuk i LAG Srijem.

Četvrtak, 02. 09. 2021.

Razmišljamo, pamtimo i razgovaramo

Greta, Mara, Klara i KatarinaGreta, Mara, Klara i KatarinaKognitivne sposobnosti, igrajući društvenu igru "Rummikub", poboljšale su i ovoga četvrtka, 2. IX. 2021. godine, naše najvjernije igračice i maherice "Rummikuba" Greta, Mara i Klara. Dežurna je bila "Oazina" zaposlenica Katarina Gaćina koja istoimenu igru, do sada, nije znala igrati tako da su korisnice iskoristile vrijeme kako bi je naučile.

Upitnik je namijenjen mladima od 15 do 30 godinaUpitnik je namijenjen mladima od 15 do 30 godinaSredišnji državni ured za demografiju i mlade u suradnji s Institutom za društvena istraživanja u Zagrebu provodi istraživanje s ciljem prikupljanja mišljenja mladih o utjecaju epidemije koronavirusa na kvalitetu života, budućnosti Europske unije te na podršku prema starijih građanima.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok