MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 12. 05. 2011.

Prva kreativna radionica i u Dardi

Nekadašnja Srednja škola u Dardi
Nekadašnja Srednja škola u Dardi

Nakon prvih kreativnih radionica za žene u Branjini (4. V. 2011) i u Bolmanu (7. V.) te nakon posljednjih priprema u Branjinom Vrhu (10. V.), u četvrtak, 12. V. 2011. godine, u nekadašnjoj Srednjoj školi (na slici), održana je i prva kreativna radionica u Dardi, u prostorijama Udruge žena Općine Darda. Radionice se održavaju u sklopu projekta "Važno je imati podršku", koji financira Europska Unija, a projekt u sljedećih 18 mjeseci, kako smo već nekoliko puta naglašavali na ovoj web-stranici, provode Udruženje "Baranja" iz Bilja i Mirovna grupa Oazana pet lokacija u Baranji.

 

Na radionici je bilo dvanaest članica darđanske Udruge žena, predvođenih predsjednicom Suzanom Berkeš. Ispred "Oaze" na radionici su bile voditeljica kreativnih radionica za žene Ana Jeličić i voditeljica kreativnih radionica s vunom Jelena Opačić-Matijević. Ana je upoznala prisutne žene s projektom i njegovim aktivnostima te naglasila da će sav potreban materijal dobiti besplatno, a Jelena ih je upoznala s načinom rada, tehnikama koje će se koristiti i vremenom kad će se radionice održavati. Prvi put su se izrađivali ukrasni podmetači za čaše. Nakon izrezivanja i oslikavanja (u kome do izražaja dolaze umjetničke sklonosti pojedinih učesnica) – podmetači se plastificiraju, nakon čega su spremni za korištenje ili – poklanjanje.

Pročitano 1089 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok