MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 30. 05. 2010.

Ugasio se "Nedjeljni Glas Slavonije"

Nedjeljni Glas Slavonije
Prvi i posljednju broj Nedjeljnog Glasa

Tekuća ekonomska kriza prouzročila je gašenje još jednih slavonsko-baranjskih novina. Nakon što je s posljednjim danom prošle, 2009. godine prestao izlaziti osječki "Slavonski dom", u nedjelju, 30. V. 2010. godine ugasio se, nakon 249 objavljenih brojeva, i "Nedjeljni Glas Slavonije". Od tada subotnji broj "Glasa Slavonije" postaje dvobroj.

"Nedjeljni Glas Slavonije" izlazio je na 32 stranice najsuvremenijeg dizajna, s brojnim tematskim cjelinama namijenjenim obiteljskom štivu jer su posebni dijelovi bili za djecu i tinejdžere, žene, enigmatičare, ljubitelje sporta…, dok je uvodni dio bio informativan s informacijama iz Osijeka, Slavonije i Baranje, Hrvatske i svijeta. Glavni urednici bili su Bojan Divjak, Zoran Jaćimović i Damir Gregorović.

Nedjeljni Glas Slavonije
Križaljke iz prvog broja

Od prvoga broja objavljivana je i satirična rubrika "Glas do daske", koja je kasnije ugašena. U prvom broju, u rubrici "Savjeti, reagiranja" objavljen je tekst dr. Davorina Bubalovića, tada budućeg, a danas bivšeg belomanastirskog gradonačelnika, o liječenju HPV virusa. Inače, prvi broj "Nedjeljnog Glasa" objavljen je 9. III. 2003. godine. Na njegovoj naslovnoj stranici najavljena je za ljeto 2003. godine gradnja osječkog Eurodoma (koji je danas skoro gotov), dok je glavna vijest posljednjeg broja neobičan ulov hrvatskih carinika na graničnom prijelazu Bajakovo: piton (kasnije je objavljeno da se radilo o boi) od 2,5 metra zatvoren u torbu u prtljažniku autobusa.

Od 1. do 99. broja dvije stranice bile su rezervirane za križaljke i ostale enigmatske vrsta, a od 100. do posljednjeg broja jedna stranica, s tim da je enigmatska rubrika (inače pripremana u Belom Manastiru) izostala samo nekoliko puta. Do 160. broja, uz prekide, objavljivana je i polustranična enigmatska rubrika za djecu pod naslovom "Feniksove zagonetke".

Pročitano 1338 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok