MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 02. 11. 2020.

Online-radionica o ciljevima održivog razvoja

'ODRAZ – Održivi razvoj zajednice''ODRAZ – Održivi razvoj zajednice'(Fotoalbumčić se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 2. XI. 2020. godine, s početkom u 11 sati, održana je online-radionica o ciljevima održivog razvoja i njihovoj provedbi na lokalnoj razini. Radionicu je provela organizacija civilnog društva "ODRAZ – Održivi razvoj zajednice" iz Zagreba u suradnji s Gradom Splitom, a u okviru međunarodnog projekta "Oblikovanje fer gradova" – integriranje Agende 2030. Na radionici je sudjelovala i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Nakon predstavljanja projekta i sudionika radionice, razgovaralo se o sljedećim temama:

  • Cilj održivog razvoja br. 11. Održivi gradovi i zajednice
  • Cilj održivog razvoja br. 16. Mir, pravda i snažne institucije
  • Cilj održivog razvoja br. 13. Odgovor na klimatske promjene
  • Cilj održivog razvoja br. 5. Rodna ravnopravnost

Cilj spomenutog projekta je razrada ciljeva i aktivnosti vezanih za UN-ovu Agendu 2030. (Transformacija našeg svijeta: Agenda 2030. Za održivi razvoj) i provedba Ciljeva održivog razvoja (Sustainable development goals – SDGs). Jedna od aktivnosti tog projekta je organiziranje radionica za jačanje kapaciteta lokalnih dionika o održivom razvoju. Više na ovoj adresi: www.shapingfaircities.eu.

Udruga "ODRAZ – Održivi razvoj zajednice", koja već 20 godina radi na promociji i implementaciji načela održivog razvoja, provodi projekte održivog razvoja s partnerima te neformalnu edukaciju, priprema priručnike i kratke edukativne filmove, organizira stručne skupove i studijska putovanja i dr. Više na: www.odraz.hr.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok