MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 05. 10. 2020.

"Roda" i UNICEF pokrenuli novu platformu za roditelje

E-tečaj priprema za porodE-tečaj priprema za porodOnline-tečajevi za buduće roditelje: "Učite s nama o roditeljstvu"

Nakon velikog interesa i uspjeha prva četiri besplatna e-tečaja "Pripreme za porod", koje je pohađalo čak 4.000 trudnica iz svih dijelova Hrvatske, udruga "Roda" je uz podršku Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i donaciju građanki pokrenula novu platformu za e-učenje namijenjenu budućim roditeljima –  "Učite s nama o roditeljstvu".

Platforma sadrži besplatne e-tečajeve koji kroz zanimljive tekstove, kratke videomaterijale, edukativne grafike te interaktivne i edukativne igre, vode buduće roditelje kroz iskustvo poroda, babinja i dojenja.

"Ovo je važno za 'Rodu' i za roditelje u Hrvatskoj. Napravile smo velik pomak u sustavima za e-učenje s novom platformom i revidiranim e-tečajem 'Pripreme za porod' i time približile mogućnosti za učenje roditeljima diljem Hrvatske. Veselimo se i tome da ćemo do kraja listopada 2020. lansirati dva nova e-tečaja: 'Pripreme za babinje' i 'Pripreme za dojenje'", kazala je voditeljica projekta iz udruge "Roda" Daniela Drandić.

"Pandemija je promijenila mnogo toga, ali srećom nije i činjenicu da se i dalje svaki dan rađaju djeca. Njihove majke i očevi trebaju podršku kako bi bili što bolje pripremljeni za svoju novu važnu ulogu, počevši od trudnoće i poroda do prvih dana i mjeseci djetetova života. Kako se trudnički tečajevi koje su roditelji inače pohađali u domovima zdravlja ili rodilištima trenutačno uglavnom ne održavaju, pozivamo buduće roditelje da se uključe u online-tečajeve kako bi se na kvalitetan način pripremili za sve što ih očekuje tijekom trudnoće, poroda i prvih dana njihova roditeljstva", kazala je Đurđica Ivković, voditeljica Odjela za rani razvoj djece u UNICEF-u.

E-tečaj "Pripreme za porod" bit će dostupan do ponedjeljka, 12. listopada 2020. godine, a sljedeći ciklus je planiran krajem studenog ove godine.

Platforna za online-učenjePlatforna za online-učenjePolaznice prethodnih ciklusa e-tečaja bile su iznimno zadovoljne te bi ga čak 98% njih preporučile prijateljici, što pokazuje da je ovakva vrsta podrške neophodna u ovim izazovnim vremenima. Evo njihovih komentara na tečaj:

"Kroz trudove sam prolazila razmišljajući o svim tehnikama kojima ste nas poučili i prebrodila ih bez problema te rodila prekrasnu djevojčicu."

"Definitivno preporučujem ovaj online-tečaj koji sam prošla prije svog poroda u 8. mjesecu. Tečaj me informirao o svim aspektima poroda i pomogao mi da se osjećam sigurnije!"

Više o tečaju, kao i informacije o tome kako se prijaviti, možete pronaći na platformi za e-učenje udruge "Roda": http://edukacija.roda.hr.

(Izvor: "Roditelji u akciji")

Pročitano 218 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok