MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 14. 10. 2019.

Treće radionice u Područnoj školi Mece

1. i 2. razred PŠ Mece i učiteljica Jela Merdić1. i 2. razred PŠ Mece i učiteljica Jela Merdić(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-1-2r i ovdje-3-4r)

U ponedjeljak, 14. X. 2019. godine, održane su treće radionice u Područnoj školi Mece OŠ Darda. Za prvi i drugi razred radionicu je održala učiteljica Jela Merdić, a za treći i četvrti učiteljica Nataša Mumlek.

U grupi za prvi i drugi razred bilo je 13 učenika. Tema je bila dobra komunikacija. Radionica je počela ponavljanjem pravila ponašanja na radionici. U prvoj aktivnosti, što je bila jedna priča koju su trebali pročitati i odgovarati na pitanja, učiteljica je formirala parove tako da budu zajedno učenik iz prvog i učenik iz drugog razreda jer prvašići još nisu učili slova pa možda i ne znaju čitati i pisati. Zadatak je uspješno završen i uslijedile su dvije aktivnosti koje su djeci bile jako zabavne, a to su igre: Kvočka, pilići i jastreb te Pokvareni telefon. Pokvareni telefon izazvao je najviše smijeha jer je do zadnjeg učenika u nizu došla sasvim drugačija rečenica od početne.

3. i 4. razred PŠ Mece i učiteljica Nataša Mumlek3. i 4. razred PŠ Mece i učiteljica Nataša MumlekU grupi za treći i četvrti razred bilo je 11 učenika. Tema je bila nenasilna komunikacija. Također su i oni na početku ponovili pravila ponašanja te se bacili na posao. Prva aktivnost je bila igra pantomime u kojoj su se djeca zabavila i opustila. Nakon toga učiteljica je za diskusiju zadala temu o školi u prirodi i gdje bi trebali ići. Rasprava je bila oko Splita i Orahovice i pobijedio je Split. Djeca su podijeljena u dvije grupe i jedna grupa je bila komisija koja je donijela konačnu odluku. Na kraju je jedan dječak rekao da bi bilo najbolje ići tri dana u Orahovicu i tri u Split.

Sva djeca su na kraju rekla da im se radionica svidjela. Radionice su protekle u vrijednom radu i dobroj komunikaciji. Održavaju se u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pročitano 265 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok