MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 11. 10. 2019.

Dječja izrada nakita u "Oazi"

Perle s premalim rupama...Perle s premalim rupama...(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 11. X. 2019. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održana je osamnaesta "Oazina" zabavna radionica za djecu. Tema ove radionice bila je izrada nakita. Za radionicu je pripremljeno puno različitih perlica (sa slovima, raznih boja i veličina) te gumice i konopci za nizanje. Kako perlicā ne bi bilo po čitavoj prostoriji, voditeljica je djeci podijelila male posudice. Svatko je sam birao perlice.

Kada su djeca počela izradu nakita, ustanovljeno je da su rupice na perlicama premale i da se ne mogu nanizati na gumice i konopce. Pokušano je svašta, a problem je konačno riješen kada je voditeljica uspjela pronaći malo tanju gumicu i uz pomoć silka djeca su ipak uspjela napraviti lijep nakit. Ipak, neki su brzo odustali od nizanja pa su se zabavljali razgovarajući o kompjuterskim igricama.

Na početku radionice, djevojčice su prokomentirale kako je ovo "ženska" radionica, na njihovo veliko zadovoljstvo. Međutim i dječaci su se ozbiljno bacili na posao. Neki od njih su radili gotovo bez pauze jer su željeli završiti svoj rad. Na kraju radionice ipak je bilo dosta lijepih narukvica i pokoja ogrlica.

Na radionici je sudjelovalo desetero djece. Svi se lijepo slažu i surađuju. Iako već mjesecima traju ove zabavne radionice, uvijek dođe i novih članova. Traje škola i djeca valjda međusobno pričaju o "Oazinoj" radionici pa se onda zainteresiraju i djeca koja do sada nisu dolazila. Svi su dobrodošli i pozivaju se svi zainteresirani da dođu u "Oazu".

Zabavne radionice za djecu održavaju se u sklopu projekta "Nasilje baš nije fer", financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Radionicu je vodila Sandra Kušenić.

Pročitano 89 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok