MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 12. 08. 2019.

Studijski posjet Državnom arhivu u Osijeku

Vesna Nedić i Danijel JelašVesna Nedić i Danijel Jelaš

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 12. VIII. 2019. godine, za potrebe "Oazinih" projekata s oznakom "Baranjski leksikon", "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić posjetila je Državni arhiv u Osijeku (DAOS), koji se nalazi u Tvrđi, u Ulici Kamila Firingera 1.

Cilj posjeta bio je doznati ima li u Arhivu dokumenata iz kojih bi se vidjelo kako su se tokom povijesti mijenjala imena ulica u baranjskim naseljima, za koje "Oazini" aktivisti Neno i Jovan upravo dopunjavaju članke u "Baranjskom leksikonu".

"Oazinu" projekt-koordinatoricu primio je doktor povijesnih znanosti Danijel Jelaš, koji ju je oduševio svojom susretljivošću i velikim poznavanjem baranjske povijesti. Razgovor se vodio u ugodnom okruženju novouređene prostorije za posjetitelje Državnog arhiva.

Za dalji rad na spomenutoj temi povjesničar Jelaš predložio je "Oazi" da uputi dopis Arhivu s opisom što se želi istražiti kako bi zaposlenici mogli unaprijed pripremiti svu raspoloživu građu. Također je "Oazinoj" projekt-koordinatorici pokazao knjigu Stjepana Sršana "Ulice i trgovi grada Osijeka : povijesni pregled", izdanu 2001. godine, da vidi kako se može obraditi takva građa.

Na koncu se "Oazina" projekt-koordinatorica zahvalila na susretljivosti i pomoći koju je u Arhivu dobila (i od gore spomenutog povjesničara i od ostalih zaposlenika Arhiva).

(O Danijelu Jelašu vidjeti: ovdje i ovdje)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok