MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 08. 02. 2010.

Pokladni karneval u Belom Manastiru

O Pokladnom karnevalu postavili smo  članak i na Vikipediju (pogledati ovdje)

Pokladni karneval u Belom Manastiru
Ovako je bilo 2009. godine

U utorak, 16. februara ove godine, u Belom Manastiru održat će se sedmi po redu Pokladni karneval. To je već tradicionalna manifestacija koja se održava od 2004. godine i koja okuplja brojnu djecu predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, brojne udruge s područja Grada Belog Manastira i sve one koji uživaju u maskiranju u dane maškara (poklada). Manifestaciju organizitaju Turistička zajednica Baranje, Grad Beli Manastir i Centar za kulturu Grada Belog Manastira.

Pokladna povorka polazi iz Osnovne škole "Dr. Franjo Tuđman", prolazi ulicama Svetog Martina i  Kralja Tomislava i središnjim belomanastirskim Trgom Slobode, a predstavljanje maskiranih odvija se na Trgu, uz bogat kulturno-zabavni program za djecu i odrasle. Najmaštovitije maske dobivaju prigodne nagrade, a pokladni program obično završava čitanjem optužnice i spaljivanjem fašnika. Naprimjer, godine 2006. karneval je održan 5. II, a spaljena je Carla del Ponte.

Još uvijek nije kasno da se za učešće prijave svi oni koji to žele iz Belog Manastira i drugih baranjskih mjesta.

Pročitano 811 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok